Dołącz do naszego niezapomnianego wydarzenia, gdzie restauracja L'Entre Villes i winnica Borgogno zapraszają na wyjątkową włoską kolację! Zanurz się w autentycznym smaku Piemontu, regionu słynącego z wyjątkowych trufli i wyśmienitych win z winnicy Borgogno. Nasza utalentowana ekipa kucharzy przygotuje dla Ciebie dania, które odkryją bogactwo smaków tego malowniczego regionu. To wyjątkowa okazja, by skosztować piękna i smaku Piemontu w naszej restauracji.
Gość specjalny:
Luca Collia, 39 lat, urodzony i wychowany w Kalabrii (południowe Włochy). Od 18 roku życia Luca podróżował po świecie, studiując, pracując i poznając różne kultury. Po kilku doświadczeniach za granicą, w tym w Bułgarii, Estonii, Argentynie i Stanach Zjednoczonych, wrócił do Włoch, gdzie obecnie mieszka w Piemoncie. Luca pracuje w branży winiarskiej i spirytusowej od 13 lat, a od 2019 roku jest odpowiedzialny za zarządzanie eksportem Borgogno.Jego wielką pasją jest piłka nożna, w którą gra od dzieciństwa. Pomimo tego, że odwiedził już ponad 50 krajów, uwielbia podróżować i przedstawiać włoskie wina i ich bioróżnorodność ludziom z całego świata! To jego pierwsza wizyta w Polsce!
Winnica BORGOGNO:Od 1761 roku najbardziej historyczna winiarnia w Barolo. Podziemne piwnice do dziś stanowią rzadkie historyczne wspomnienie Langhe, a wina są wytwarzane zgodnie z tradycją: długa spontaniczna fermentacja w betonowych zbiornikach bez użycia wybranych drożdży i długie okresy starzenia, wyłącznie w dużych beczkach z dębu słowiańskiego. Uprawiamy nasze winnice w Barolo, Madonna di Como i w Colli Tortonesi. Z absolutnym szacunkiem dla ziemi, nie używamy żadnych nawozów chemicznych ani herbicydów i stosujemy wyłącznie zabiegi przyjazne dla środowiska. Zaowocowało to przyznaniem certyfikatu ekologicznego na zbiory w 2019 roku. Dziś Borgogno nadal jest wyrazem terytorium, tradycji i historii, zawsze z czujnym okiem na przyszłość.
MENU DIVERTITI / AMUSE BOUCHE
mortadella con pistacchio
Borgogno Riesling Era OraAPERITIVO / PRZYSTAWKA
fegato con fichi
wątróbka cielęca / figa / cebulka balsamiczna / grissini
Borgogno No NamePORTATA PRINCIPALE / DANIE GŁÓWNE
agnolotti al tartufo con carne di manzo
agnolotti truflowe z wołowiną / masło / parmezan
Borgogno Barolo 2018SECONDO PIATTO PRINCIPALE / DANIE GŁÓWNE II
bistecca alla saltimbocca nella nostra edizione
stek a'la saltimbocca / polenta / granat / róża
Borgogno Barolo Fossati 2013DOLCE / DESER
semifreddo pesca frutto della passione melone
semifreddo brzoskwiniowe / melon / marakuja
Borgogno DerthonaDIGESTIVO
Borgogno Grappa di Barolo