Czym jest Pizza Forum? To idea mająca na celu przekazanie profesjonalnej wiedzy dotyczącej biznesu pizzeryjnego, którego podstawą jest najwyższej jakości produkt - pizza - zgodny z zasadami włoskich mistrzów, od wieków doskonalących warsztat i procedurę przygotowywania doskonałego ciasta. To organizowane cyklicznie, bezpłatne warsztaty skierowane do profesjonalistów oraz pół-profesjonalistów związanych z segmentem rynku pizzerii.
Dla kogo?Dla każdego, dla restauratorów, dla miłośników pizzy - dla profesjonalistów oraz pół-profesjonalistów związanych z segmentem rynku pizzerii.
Czego się dowiem na Pizza Forum?Przygotowanie najlepszej pizzy wymaga połączenia 3 elementów: najwyższej jakości składników, profesjonalnej wiedzy oraz najlepszej dostępnej technologii. To wszystko omówimy na spotkaniu:
- zaczniemy od mąki
- poznamy sekrety ciasta oraz procedurę
- dowiemy się jak dobrać najlepsze urządzeni
- sprawdzimy efekty pracy, czyli degustacja
Gdzie się odbywa Pizza Forum?Spotkania odbywają się cyklicznie w różnych miastach Polski. Poznaj terminy najbliższych najbliższych spotkań.
Kto prowadzi?Prowadzący to doświadczony Pizza Chef.
Pizza Master jest znawcą mąk i precesów fermentacji niezbędnych do przygotowania najlepszego ciasta do pizzy i chleba. Ponad 20-letnie doświadczenie w połączeniu z pasją pozwalają w naturalny i przystępny sposób przekazywać słuchaczom wiedzę oraz techniki i procedury.
Misją jest przekazanie wiedzy i pasji do Włoskiej Kultury Pizzy.
Jak długo to trwa jedno spotkanie?Około 3-4 godzin. W tym czasie przedstawiamy historię pizzy, która jest ważną częścią historii i kultury Włoch, ale nie tylko - pizza dziś jest ceniona na całym świecie. Klienci stają się coraz bardziej wymagający, a pizzerie wyrastają jak grzyby po deszczu. Na tak konkurencyjnym rynku biznes pizzeryjny musi zwrócić szczególną uwagę na jakość produktów i profesjonalizm w działaniu. Podczas kilkugodzinnego spotkania podpowiemy jak osiągnąć sukces oraz zmotywujemy do dalszych poszukiwań pomysłów i rozwijania pasji.