stat

Poznaj tajniki przygotowywania autentycznej włoskiej pizzy od podstaw od wyrabiania ciasta po dobór idealnych składników. Podczas warsztatów odkryjesz sekrety tradycyjnych technik oraz nauczysz się, jak przygotować idealnie chrupiące i aromatyczne placki. To doskonała okazja, aby spędzić czas w miłej atmosferze, zdobyć nowe umiejętności kulinarne i zasmakować w prawdziwej włoskiej kuchni. Nie czekaj, dołącz do nas i zostań mistrzem pizzy!

Fine Wine i Fine Spot Gdańsk zapraszają na podróż kulinarną do krainy prawdziwej włoskiej pizzy! Nasze warsztaty to okazja, by nauczyć się tworzenia pizzy neapolitańskiej od doświadczonego i nagradzanego pizzaiolo- Przemysława Szkudlarka, w domowych warunkach. Przemek to nie byle kto - zajął drugie miejsce na olimpiadzie z pizzy neapolitańskiej we Włoszech - możesz więc spodziewać się profesjonalnego i ciekawego podejścia do tematu. To nie wszystko! Podczas wygniatania i wypiekania czekać będzie na Ciebie degustacja doskonale dobranych włoskich win, aby uczynić to spotkanie jeszcze bardziej wyjątkowym.  

Czego możesz spodziewać się podczas warsztatów? 
--> poznasz sekrety wyrobu autentycznego ciasta na neapolitańską pizzę i nauczycie się wyrabiać je samemu  
--> zaobserwujesz mistrza włoskich placków w akcji i dowiesz się co nieco o historii pizzy neapolitańskiej
--> nauczysz się wypiekać autentyczną pizzę neapolitańską tworząc swoje kompozycje smakowe i dowiesz się jak to zrobić w domowych warunkach 
--> najesz się klasykami włoskiej pizzy neapolitańskiej wykonanymi przez autentycznego pizzaiolo
--> skosztujesz pysznego włoskiego frizzante i czerwieni z winnicy Borga
Planowany czas warsztatów to 3h

Nie przegap tej okazji! Zapisz się na nasze warsztaty kulinarne z degustacją wina i stań się własnym pizzaiolo!  Smacznego i Salute!  
 
Kilka słów o prowadzącym

Przemysław Szkudlarek
 dołączył do Accademii Pizzaioli Polska jako instruktor Pizzaiolo, łącząc swoją pasję do pizzy z nauką i pracą w restauracji. Jako główny pizzaiolo w Publiczna Pizza Napoletana & Natural Wine w Gdańsku, dba o jakość składników, nietypowe połączenia smakowe oraz realizację założeń zero waste. Jego przygoda z pizzą zaczęła się przed studiami podczas pracy sezonowej nad morzem. Pandemia zmotywowała go do rozwijania się zawodowo w tej dziedzinie. 

W 2022 roku zdobył drugie miejsce na Olimpiadzie AVPN w kategorii per gourmet, a w 2023 roku tytuł Pizzaiolo Verace. Przeszedł szkolenie Corso Base w Accademii Pizzaioli i teraz uczy sztuki wypieku pizzy Napoletana Contemporanea. Organizuje wypieki pizzy dla dzieci z hospicjum, domu dziecka oraz seniorów z domu opieki, dzieląc się swoją pasją. Dąży do doskonałości w każdym aspekcie sztuki kulinarnej pizzy.