stat
Impreza już się odbyła

POKOLENIE X to menu, które wprowadza powiew świeżości do ELIKSIRU, zapowiadając wiosnę nie tylko za oknem. To zupełnie nowe smaki, wyraziste, lekkie i zbuntowane, modernistyczne jak cały koncept lokalu.

gru 24

wtorek, g. 19:00

bilety 365 zł
gru 24

wtorek, g. 16:00

bilety 379 zł
ulgowy 190 zł
Pamiętacie degustację UKRYTE&ZAPOMNIANE?

POKOLENIE X to podróż w czasie. To odrzucenie obecnych trendów restauracyjnych, koktajlowych i wprowadzenie własnego menu, opartego na produktach, po które sami chętnie sięgacie. Nie interesuje nas historia, ważne jest TU i TERAZ. Głodni? Spragnieni? Ciekawi? Sprawdźcie co kryje nowa karta!

Do zobaczenia we wtorek 17.04.2018!
 
MENU:

1. TOPINAMBUR
krem z karmelizowanego topinamburu i jabłka / cebula marynowana w curry / chrupiące jabłko

2. ŚLEDŹ
marynowany i smażony śledź bałtycki / sałatka z kalarepy / majonez lubczykowy / chilli

PUNKED
Olmeca Altos Blanco / słodko-kwaśny syrop na bazie marchwi i pomarańczy / burak / woda pomarańczowa | zbuntowany

3. FASOLA
terina z fasoli / piklowana cebulka / marchewka / por / kremowy sos czosnkowy

BOHEMA
Absolut Elyx / moss / kale / juniper essence / lemon / blackthorn liquor | woody

4. DORSZ
filet z dorsza confit / rzodkiew / chrupiąca ziemniaczano - serowa babeczka / seler

BACON CLUB
Chivas 12YO / esencja z jarmużu / syrop z jarmużu / gorzka pomarańcza / lizak bekonowy | egzystencjalny

5. KOPYTKA
kopytka z pieczonych ziemniaków / chrupiący czosnek / świeże zioła / pieczone pomidory

PIWO IMBIROWE
własnej produkcji niskoprocentowe piwo imbirowe na bazie soku z imbiru / 100% naturalny / 0,5% zaw. alk.

6. WĄTRÓBKA
smażona wątróbka cielęca / wędzone puree ziemniaczane / chips z szałwii / puree z szalotki

DZIWNY JEST TEN ŚWIAT
G.H. Mumm / Absolut Elyx infuzowany tymiankiem cytrynowym / morela / syrop jaśminowy / likier ziołowy Chartreuse / esencja rabarbarowa | marzycielski

7. MIODOWNIK
ciasto miodowe / krem z kaszy manny / sorbet z kwaśnej śmietany / kruszonka miodowa

NIC NA SERIO
Absolut Elyx infuzowany topinamburem / mleko z topinamburu / likier z orzechów laskowych Frangelico / białko jaja kurzego | puszysty


POKOLENIE X
Kolacja komentowana

Prowadzący: Paweł Wątor, Bartek Kurek, Oskar Weręża, Szymon Woźniak, Mateusz Trzeciak


Rezerwacja:

Telefon: +48 570 191 910
Mail: info@eliksir.pl
www.eliskisir.pl

ELIKSIR (www.eliksir.pl) jest wyjątkowym miejscem na gastronomicznej mapie Trójmiasta. To połączenie restauracji, koktajlbaru oraz niezależnej przestrzeni eventowej. Myślą przewodnią lokalu jest foodpairing czyli sztuka łączenia smaków.

Nasze menu skonstruowane jest w taki sposób, aby intensyfikować doznania smakowe - do każdego dania przypisany jest specjalnie dopasowany koktajl. W naszym menu znajdziecie połączenia nowatorskie, ciekawe, ale również te klasyczne podane w swych najlepszych odsłonach.

Eliksir to miejsce, w którym doświadczycie kulinariów na najwyższym poziomie w miłej atmosferze.

*cena zawiera: menu degustacyjne (7 dań + 6 koktajli)
*nowe menu dostępne od 17.04.2018

Informacja o biletach