Zapraszamy na jesienną kolację degustacyjną. 15 października rezerwujemy całą przestrzeń Pomelo, żeby zaserwować Wam wyjątkową, pięciodaniową kolację.
Nasz szef kuchni przygotował dwa warianty: mięsny i wegetariański. Podamy dania oparte na charakterystycznych dla kuchni polskiej składnikach.
Czym jest dla nas kuchnia polska?To niewyczerpane źródło inspiracji. Niejednoznaczna, kształtowała się na przestrzeni wieków pod wpływem burzliwych przemian historycznych. Chłonęła wpływy z różnych stron świata. Swój ślad pozostawił w niej każdy z licznych kawałków mozaiki narodów zamieszkującej nasz teren. Wszystko to sprawia, że często powracamy do tych tradycji, przepisów, zaglądamy w jej regionalne zakamarki i za każdym razem wychodzimy z nowymi pomysłami.
Jeśli chodzi o zwyczaje, to z pewnością myślimy tu o wyróżniającym nas zamiłowaniu do ucztowania!
W październikowej degustacji skupimy się na tym, co najlepsze jesienią. Nie zabraknie dyni, patisonów, drobiu i lubczyku. Skorzystamy też z sezonu na grzyby i korzeń skorzonery. W menu znajdziecie dobrze już Wam znane, nasze ulubione kiszonki.
Wieczór zakończymy regionalnym połączeniem - Szarlotką Goldwasser z bezą i lodami.
Pełne menu dostępne w zdjęciach.
Cena: 170 zł za osobę.
Rezerwacje:
tel: 883 090 907
e-mail: bistro@pomelogdansk.pl
lub messenger