Ciao! Z radością, po raz kolejny, chcemy zaprosić Cię na niezwykłą podróż kulinarną do serca Włoch! W Sobotę i Niedzielę (24-25.08 oddamy się pasji tworzenia prawdziwie autentycznej pizzy, przygotowanej zgodnie ze neapolitańskim przepisem, który przestrzega ścisłego kodeksu AVPN (Associazione Verace Pizza Napoletana).
Przewodnikiem tej podróży będzie Pizzaiolo AVPN Marcin Jancelewicz. Pizza to jego pasja, a w ten weekend, Marcin podzieli się tą pasją z nami.
Nasza pizza to nie tylko danie, to historia, tradycja i miłość do dobrego jedzenia. Każdy kawałek to połączenie wyselekcjonowanych włoskich składników oraz doskonałej techniki wyrabiania ciasta.
Dołącz do nas i pozwól sobie na chwilę relaksu przy dobrej rozmowie, smacznej pizzy i pysznym winie. Niezapomniane doświadczenie kulinarne, które przeniesie Cię prosto do słonecznego Neapolu, czekamy na Ciebie w Ciao!
Menu:
MASTUNICOLA
Słonina / Bazylia /Parmigiano Reggiano / Pieprz / Oliwa E.V
COSACCA
Pomidory San Marzano / Bazylia /Parmigiano Regiano / Oliwa E.V
MARGHERITA
Pomidory San Marzano / Mozzarella Fdl / Bazylia / Oliwa E.V
SCAROLA
Pomidory San Marzano / Bazylia /Endywia / Anchovy / Oliwki Leccino /Capary / Pomidorki Pienollo / Oregano / Oliwa E.V
ZITA
Mozzarella fdl / Bazylia / Por / Ziemniak / Rozmaryn / Salsiccia / Parmigiano Reggiano / Oliwa porowa
FUOCO PICCANTE
Dynia Piżmowa Puree / Mozzarella fdl / Bazylia/ Nduja / Piklowany Imbir / Parmigiano Reggiano / Straciatella /Oliwa EV
ANTONIO
Mozzarella fdl / Bazylia / Gorgonzola / Gruszka / Pancetta / Parmigiano Reggiano / Orzech Włoski / Miód Truflowy / Oliwa E.V
Buon appetito!
Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.