10 września zapraszamy na wyjątkowy wieczór z winiarnią Frescobaldi w Białym Króliku. Szef kuchni, Rafał Koziorzemski, specjalnie na tę okazję skomponował menu degustacyjne inspirowane letnimi smakami i jedynymi w swoim rodzaju włoskimi winami Frescobaldi.
Winiarnia ta, mogąca poszczycić się 700-letnią tradycją, od wieków pozostaje w rękach tej samej rodziny, a doceniona została między innymi przez takie osobowości jak król Henryk VIII, Michał Anioł czy książę William. Frescobaldi to jeden z największych właścicieli winnic w Toskanii, czołowy producent wina na świecie, a także ceniony mecenas sztuki. Tym większa radość, że właśnie te wina zagoszczą na dobre w Białym Króliku.
Wieczór uświetni przedstawiciel winnicy Maria Chiara Severi - Export Area Manager.
To prawdziwa gratka dla miłośników szlachetnych trunków, a jednocześnie godne pożegnanie lata oraz zapowiedź cyklicznych kolacji w Białym Króliku organizowanych wspólnie z wybitnymi Partnerami.
MENUamuse-bouche:wędzony półgęsek z czarnym bzem
przystawka:carpaccio z pieczonego buraka z dziką rukolą i parmezanem
zupa:ravioli z wędzonym dorszem i koprem włoskim / cioppino na pieczonych skorupiakach
danie główne:sezonowana pręga wołowa z grzybami / sos z pieczonych kości cielęcych
deser:nugat z nadmorskim rokitnikiem i werbeną cytrynową
CENA MENU Z WINE PAIRINGIEM
190 zł
Rezerwacja: +48 58 351 03 30, restauracja@bialy-krolik.pl
Zachęcamy do rezerwacji stolików z wyprzedzeniem, gdyż liczba miejsc jest ograniczona.