stat
Impreza już się odbyła

Pożegnanie lata z Frescobaldi

10 września zapraszamy na wyjątkowy wieczór z winiarnią Frescobaldi w Białym Króliku. Szef kuchni, Rafał Koziorzemski, specjalnie na tę okazję skomponował menu degustacyjne inspirowane letnimi smakami i jedynymi w swoim rodzaju włoskimi winami Frescobaldi.

maj 5

niedziela, g. 12:00 - 16:00

Sopot,
maj 26

niedziela, g. 16:00 - 19:00

Sopot,
Winiarnia ta, mogąca poszczycić się 700-letnią tradycją, od wieków pozostaje w rękach tej samej rodziny, a doceniona została między innymi przez takie osobowości jak król Henryk VIII, Michał Anioł czy książę William. Frescobaldi to jeden z największych właścicieli winnic w Toskanii, czołowy producent wina na świecie, a także ceniony mecenas sztuki. Tym większa radość, że właśnie te wina zagoszczą na dobre w Białym Króliku.

Wieczór uświetni przedstawiciel winnicy Maria Chiara Severi - Export Area Manager.

To prawdziwa gratka dla miłośników szlachetnych trunków, a jednocześnie godne pożegnanie lata oraz zapowiedź cyklicznych kolacji w Białym Króliku organizowanych wspólnie z wybitnymi Partnerami.

MENU

amuse-bouche:
wędzony półgęsek z czarnym bzem

przystawka:
carpaccio z pieczonego buraka z dziką rukolą i parmezanem

zupa:
ravioli z wędzonym dorszem i koprem włoskim / cioppino na pieczonych skorupiakach

danie główne:
sezonowana pręga wołowa z grzybami / sos z pieczonych kości cielęcych

deser:
nugat z nadmorskim rokitnikiem i werbeną cytrynową

CENA MENU Z WINE PAIRINGIEM
190 zł

Rezerwacja: +48 58 351 03 30, restauracja@bialy-krolik.pl

Zachęcamy do rezerwacji stolików z wyprzedzeniem, gdyż liczba miejsc jest ograniczona.