stat
Impreza już się odbyła

Poznaj biznes od kuchni - Creative Morning

Czy można z sukcesem łączyć pasję do gotowania i zamiłowanie do biznesu? Jaki jest przepis na udany biznes w branży kulinarnej? Na te pytania odpowiedzą goście grudniowego Creative Morning, Agnieszka Górska z Ulala Chef i Tomasz Deker, współwłaściciel cukierni T. Deker Patissier & Chocolatier, którzy podzielą się z uczestnikami wydarzenia cennymi wskazówkami dotyczącymi prowadzenia firmy w sektorze gastronomicznym.

paź 10

czwartek, g. 9:00

Sopot,
Na zaproszenie
paź 19

sobota, g. 8:30

Gdańsk,
Wstęp wolny
Chętni - za pośrednictwem strony https://cmxii2015.evenea.pl - wciąż jeszcze mogą zapisać się na spotkanie, które odbędzie się w poniedziałek, 14 grudnia, w Gdańskim Inkubatorze Przedsiębiorczości STARTER.

Ostatnie w tym roku networkingowe spotkanie Creative Morning w STARTERZE organizowane jest dla osób, które poszukują inspiracji z branży kulinarnej lub chcą poznać sposoby na udane przekształcenie pomysłu w biznes. Dwoje prelegentów posiada w tym zakresie niemałe doświadczenie.

Pierwsza prelegentka - Agnieszka Górska - przez kilkanaście lat zarządzała zespołami marketingowymi wielkich korporacji, po których przyszedł czas na startupy. Pomagała w rozwoju biznesów takich jak: Gastronauci.pl i Stoliczku.pl. W grudniu 2014 roku rozpoczęła pracę nad własnym projektem - platformą internetową Ulala Chef, która pozwala zamówić usługi szefów kuchni na prywatne przyjęcia. Ulala Chef jest pierwsza polską stroną umożliwiającą wybór spośród oferty kilkudziesięciu różnorodnych kucharzy. W ten sposób każdy ma szansę na znalezienie odpowiadającego mu menu. Ponadto platforma pozwala ocenić usługi poszczególnych kucharzy i wymieniać się opiniami na ich temat. Rok po rozpoczęciu biznesu Ulala Chef współpracuje już z ponad 40 chefami, a jej usługi są dostępne dla mieszkańców największych miast Polski. Oprócz prywatnych kolacji z szefami firma kieruje także osobną ofertę dla najmłodszych organizując warsztaty kulinarne dla dzieci.

Drugi gość, Tomasz Deker, to jeden z bardziej znanych i cenionych polskich cukierników, który opowie o łączeniu pasji do wypieków z biznesem. Mistrz cukiernictwa i współwłaściciel sieci cukierni T. Deker Patissier & Chocolatier doświadczenie zawodowe zdobywał w najlepszych poznańskich restauracjach oraz za granicą, m.in. w Szwajcarii i Szwecji. Szkolił się także w Belgijskiej Akademii Czekolady Barry Callebaut w Wize oraz w szkole Lenôtre w okolicach Paryża. Obecnie, oprócz współtworzenia luksusowej sieci cukierni w Polsce, organizuje warsztaty kulinarne, uczestniczy w konferencjach i gości w mediach w roli eksperta. Co więcej, wielokrotnie reprezentował kraj na międzynarodowych konkursach, był także trenerem kadry narodowej na międzynarodowych olimpiadach (w swoim dorobku posiada m.in. złoty medal zdobyty na World Barbecue Championships). Sieć jego cukierni wypełnia lukę pomiędzy masowymi wyrobami cukierniczymi a importowanymi wyrobami czekoladowymi, przez co znajduje uznanie na rynku i grono stałych klientów.

W gorącym okresie przedświątecznym chcemy zaprosić trójmiejskie środowisko biznesowe na wyjątkową ucztę inspiracji. Agnieszka Górska opowie o przekształceniu innowacyjnego pomysłu w udany biznes, a Tomasz Deker pokaże, jak to jest zarządzać jedną z czołowych cukierni w Polsce. Ich różne historie i podejścia do biznesu mogą być niezwykle interesujące i warte skonfrontowania - przekonuje Sara Miotk z Gdańskiego Inkubatora Przedsiębiorczości STARTER.

Creative Morning odbędzie się 14 grudnia o godz. 9.00 w STARTERZE. Wstęp na spotkanie jest bezpłatny, jednak liczba miejsc jest ograniczona. Szczegółowe informacje i zapisy: https://cmxii2015.evenea.pl.