Podczas warsztatów nauczycie się jak przygotować odpowiedni Mise an place i zaprezentować potrawy na talerzu. Przygotujecie ciekawe potrawy, które ułożycie finezyjnie i elegancko na talerzu. Nauczycie się jak prawidłowo dobrać talerz, przygotować wielkość porcji, czy jakich składników użyć do dekorowania potraw.
Przekonacie się, że właściwe ułożenie na talerzu jest istotnym czynnikiem który poprawi atrakcyjność serwowanych potraw. Wszyscy wiemy, wygląd serwowanych dań jest bardzo istotny. Poznacie nowe techniki kulinarne i będziecie w stanie przygotować potrawy, które zaskoczą smakiem i wyglądem.
Przygotujemy:- tatar wołowy z plastycznym żółtkiem pudrem z borowika
- żurek z biała kiełbasa pieczonym boczkiem, ziemniakami i borowikiem
- polędwica wieprzowa, puree z pietruszki, kompot z jabłek z gorczyca z demi glace
- łosoś glazurowany miso z majonezem wasabi i rzodkwią daik