stat

Przepis na Zdrowie z korzeni to powrót do źródeł w trzech wymiarach. Podczas wydarzenia odkryjemy, jak dawniej kształtowały się smaki i tradycje, sięgając do historii i antropologii kuchni polskiej. Spojrzymy też na substancje pozyskiwane m.in. z korzeni, takie jak adaptogeny (w tym ashwagandha), które są obiecującą grupą substancji naturalnych, mogących wspomagać zdrowie fizyczne i psychiczne. Wreszcie, docenimy korzenie jako warzywa podstawę kuchni wegetariańskiej, pełnej smaku i wartości odżywczych. Spotkajcie się z nami 25 kwietnia od 18:30 w Experymencie!

Przepis na to nowy, wieczorny format, który składa się z dwóch wykładów przedzielonych pokazami lub warsztatami. W drugiej edycji do współpracy zaprosiliśmy dr Magdalenę Tomaszewską-Bolałek z Uniwersytetu SWPS orientalistkę, specjalistkę od turystki i dyplomacji kulinarnej, marki narodowej i marketingu miejsc, dr Annę Rychter z Dietetyki #NieNaŻarty, a także specjalistów od kuchni roślinnej z Atelier Smaku Jolę Słomę i Mirka Trymbulaka.

Kliknij i sprawdź dostępność biletów na experyment.gdynia.pl

wiek 18+
termin 25 kwietnia 2025 | godz. 18:30

Finansowane ze środków Unii Europejskiej w ramach programu Horyzont Europa, w związku z realizacją projektu Interaktywna wystawa FOOD 2030.

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    35 zł
  • Bilet ulgowy
    15 zł
bilety 35 zł | 15 zł z Kartą Senior Plus
mar 22-23

sobota - niedziela, g. 11:00, 13:00, 15:00

Gdynia,
bilety 20 zł
kwi 2

środa, g. 10:00

bilety 480 zł