Maia tym razem zaprosi Was do gotowania w rytmie Mynowaste, czyli jak wykorzystać to, co już jest w lodówce i wyczarować z tego kuszące jedzenie o niebanalnym smaku. Warsztaty będą ściśle związane z moją nową książką czyli "Qmam Kasze. Do ostatniego okruszka" napisaną w duchu no waste czyli kuchni kreatywnej.
Przygotujemy:
- cytrynowa kremowa zupa z grillowaną kukurydzą
- grzanki z odświeżonej chałki z brukselką na słodko lub z owocami na ostro
- kremowa potrawka z liści kalafiora z ziemniakami z ogniska
- wytrawne galette z tym co znajdziesz w lodówce
- sałata z masowanego jarmużu z morelami i resztką domowej granoli
- wytrawne gofry orkiszowe z czarnym bzem i śliwkowym sosem BBQ lub ucieranym pesto z liści rzodkiewki
- pieczone owoce z korzenną ziemią z czerstwego chleba z gęstym kremem z tahini i mis