stat
Impreza już się odbyła

Óscar Tobia, to osoba bardzo ambitna, przepełniona pasją do wina i jedny z najlepszych producentów w Rioja. W styczniowy wieczór będziecie mieli okazję spróbować wyborne wina Bodegas Tobia, podczas degustacji w Zafishowani WINE bar&store!

Degustację poprowadzą: Tomasz Kalenik Winers oraz Łukasz Ostatek - Zafishowani, natomiast za stronę kulinarną odpowiedzialny będzie Szef Kuchni Zafishiwanych - Jarosław Kaszuba.

W MENU:
Przystawki:
2021 TOBIA SELECCION DE AUTOR BLANCO
D.O.Ca. RIOJA CHARDONNAY, TEMPRANILLO BLANCO + tatar z palonego ananasa / kolendra / chilli / seler naciowy / parmezan

2017 TOBIA RESERVA BLANCO D.O.Ca. RIOJA TEMPRANILLO BLANCO, MACABEO, MALVASIA, MATURANA + tatar z podwędzanych krewetek / palone masło / pomidor / zielone jabłko / limonka / prażony słonecznik

2020 ALMA TOBIA UNICO ROSADO D.O.Ca. RIOJA, SPAIN TEMPRANILLO, MATURANA TINTA + tatar wołowy / ogórek kiszony / żółtko suszone/ cebula / wourchester

Danie główne:
2019 BODEGAS TOBIA DAIMON CRIANZA D.O.Ca. RIOJA TEMPRANILLO
2015 BODEGAS TOBIA GRAN RESERVA D.O.Ca. RIOJA TEMPRANILLO, GRACIANO
+ boczek z dzika / ragout z kurkami i kabochą / puree z selera

Deser:
Biszkopt czekoladowy / ganache czekoladowy / słony karmel / cointreau pomarańczowe

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    160 zł
Cena*: 160zł (przedpłata)

Rezerwacje:
Manager restauracji: Grzegorz Bednarski / info@zafishowani.pl
Sommelier restauracji: Łukasz Ostatek / 516 705 101

Ilość miejsc na wydarzenie jest ograniczona.