Sylwester na morzu!
31 grudnia 2006, niedziela15.00 - odprawa pasażerska na terminalu w Gdyni (prosimy o zabranie paszportu lub dowodu osobistego)
15.30 - 17.30 - Przekąski i napoje dla gości (odpłatnie) w Food City na pokładzie 7
16.00 - 20.00 - muzyka w sali C-View Bar na pokładzie 8
18.00 - Wypłynięcie promu w rejs po Zatoce Gdańskiej
18.00 - 22.30 - Zapraszamy do sklepu na pokładzie 8
19.00 - 21.30 - Uroczysta kolacja sylwestrowa - w restauracji Metropolitan á la carté podawana do stołów, w restauracjach Globetrotter, Food City i Lounge zapraszamy na szwedzki stół
23.00 - 03.00 - Bufet noworoczny - szwedzki stół z zimnymi i gorącymi przekąskami (dania na ciepło od godz. 1.00)
20.00 - 05.00 - Muzyka taneczna i dyskoteka - w sali C-View Bar i na parkiecie tanecznym Piano Bar (obok Food City) grają zespół i DJ, można dowolnie przemieszczać się między pokładami
23.55 - Powitanie Nowego Roku w salach tanecznych, życzenia od kapitana
00.05 - Pokaz fajerwerków na otwartych pokładach zewnętrznych promu
1 stycznia 2007, poniedziałek09.00 - 11.00 - Śniadanie noworoczne - dania zimne i gorące, owoce, napoje, kawa i herbata
do 12.00 - Zejście na ląd
sylwester3
Kolacja sylwestrowa
Restauracja Metropolitan á la Carte*
Przystawki* Terrina z gęsich wątróbek podana na chrupiącej sałacie Rucola z orzeszkami pinii, sosem żurawinowym i paluszkami chlebowymi lub
* Fantazja a'la capreze*
Zupa
* Krem z kurek podany z marynowanymi małżami
Danie główne
* Polędwica á la Wellington na sosie Bordolaise, podana z blanszowanymi jarzynami lub
* Pieczona Żabnica podana na "łożu" szpinakowym z sosem z limet
* Pierożki tortellini nadziewane serem ricotta podane na sosie pomidorowym**
Deser
* Torcik lodowy "Malibu"
Restauracje Globetrotter/Food City/Lounge
Przekąski zimne
* Łosoś glazurowany
* Galantyna ze szczupaka
* Troć wędzona
* Jaja faszerowane pastą z krabów
* Sałatka frutti di mare, podana w listkach cykorii
* Staropolska szynka z sosem miodowo-musztardowym
* Rolada z kaczki z sosem żurawinowym
* Plater przekąsek mięsnych, karkówka nadziewana morelami i rodzynkami, szynka wieprzowa w cieście orzechowym
* Pikle
Dania gorące
* Pieczony udziec wołowy
* Cielęcina z szynką parmeńską na sosie bazyliowym
* Polędwiczki wieprzowe nadziewane grzybami na sosie porowym
* Kaczka po pekińsku
* Filet z turbota z sosem czosnkowym
* Ziemniaki zapiekane w maśle ziołowym
* Ryż z jarzynami
* Szparagi z sosem holenderskim
* Brokuły z marchewką
Desery
* Ciasteczka koktajlowe
* Sery
* Owoce
* Goście restauracji Metropolitan mogą też korzystać ze szwedzkiego stołu w restauracji Food City
** Opcja wegetariańska
Bufet noworocznyPrzekąski zimne
* Jaja "mole" z wędzonym halibutem
* Schab nadziewany śliwkami w maladze
* Pieczony indyk glazurowany
* Guacamole podane w awokado z krewetkami koktajlowymi
* Sałatka sycylijska
* Rolmopsy śledziowe z fetą, wiśniami , czosnkiem i oliwkami
* Tradycyjne polskie wędliny
Dania gorące
* Pieczona szynka wieprzowa, rostbef
* Zraziki zawijane z antrykotu w sosie pieczarkowo-koperkowym
* Skrzydełka na ostro
* Pieczony schab z ananasem na sosie miodowo-tymiankowym
* Sola zapiekana z serem mozzarella na sosie homarowym
* Smażone ziemniaki
* Chrupiące krokiety
* Blanszowane jarzyny
Desery
* Ciasta
* Sery
* Owoce
W restauracji Metropolitan á la carté serwujemy również menu wegetariańskie. Opcja wegetariańska w pozostałych restauracjach polega na wyborze dań z bufetu kolacyjnego. Ceny pakietów (bezalkoholowych) dla dzieci w wieku 3-14 lat oraz dodatkowe informacje u konsultantów Stena Line. W restauracjach posiadamy stoły 2 lub 4-osobowe.
Prosimy o stroje wieczorowe
więcej informacji:
Stena Line
Treść tworzona na podstawie materiałów prasowych organizatora.