Emocje na talerzach! Wiosenny festiwal najlepszych restauracji Trójmiasto Restaurant Week w ostatnim tygodniu kwietnia! Dobra okazja, aby poznać nowe, ciekawe smaki, kuchnie i restauracje.
Wiosenna edycja
FESTIWALU NAJLEPSZYCH RESTAURACJI dedykowana jest doznaniom i emocjom towarzyszącym wspólnemu spędzaniu czasu przy stole. Ponad 30 restauracji w Trójmieście zaprasza gości na trzydaniowe wyjątkowe degustacje w festiwalowej cenie 39 zł. Specjalnie skomponowane popisowe menu festiwalowe składa się z przystawki, dania głównego i deseru.
EMOCJE NA TALERZACHNajlepsze restauracje zapraszają na wiosenny FESTIWAL NAJLEPSZYCH RESTAURACJI Trójmiasto Restaurant Week. Weźmie w nim udział 30 restauracji z Gdańska, Gdyni i Sopotu. Wśród nich: Bliżej, By The Way, Cały Gaweł, Czarna Owca, Delmonico Cut Steakhouse Szafarnia, Eliksir, Fidel, Główna Osobowa, Grono di Rucola, Kawior, Koncept Restauracja, La Fortuna, Lobster, Magiel, Morze Wina, Nowy Świat, Numero 1, On Off, Panaya, Papieroovka, PÉLICAN, Restauracja Café Polskie Smaki, Restauracja Bonum, Restauracja Long Island, Rucola, SeaFood Station, Serio, Świnka w trawce pod jabłonką, Verres en Vers.
Najlepsi szefowie kuchni przygotowali EMOCJE NA TALERZACH, czyli popisowe trzydaniowe doświadczenia
restauracyjne w festiwalowej cenie 39 zł. Tegoroczne menu zaprojektowano z myślą o uczuciach, jakie im towarzyszą. Szczęście i zaskoczenie, harmonia i pożądanie, radość i wzruszenie, miłość i ekscytacja, euforia i duma, wolność i niepewność. Wspomnienie kojącego smaku dzieciństwa i zadziwiające niespodzianki - to wszystko znajdziecie w emocjonujących daniach i doświadczeniach nadchodzącej edycji FESTIWALU NAJLEPSZYCH RESTAURACJI.
FESTIWAL, KTÓRY ŁĄCZY PRZY STOLEAby wywołać odpowiednie emocje na talerzach i podarować gościom zmysłowe doświadczenie, trójmiejscy szefowie kuchni przygotują specjalne, trzydaniowe menu degustacyjne: przystawkę, danie główne i deser - w festiwalowej cenie 39 zł. Tę prostą formułę pokochali mieszkańcy Trójmiasta, którzy tłumnie ruszyli do restauracji w ostatnich latach.
W ramach festiwalu odbędą się także wydarzenia dedykowane kulturze przy stole, smakom, aromatom, emocjom oraz towarzyskości,
która sprawia, że wspólnie cieszymy się restauracyjnym doświadczeniem. Zapraszamy m.in. na panel dyskusyjny z udziałem Violi Urban z Okiem Dietetyka oraz Bankami Żywności w Trójmieście, organizowany w Olivia Business Centre z degustacją przygotowaną przez Restaurację Lobster czy specjalne menu degustacyjne przygotowane przez Restaurację ELIKSIR.
ZASADY FESTIWALUFestiwalowe menu i rezerwacje dostępne na www.RestaurantWeek.pl
Warto założyć konto gościa, które gwarantuje pierwszeństwo wyboru miejsc, udział w konkursach i dostęp do aktualności.
Czas rezerwacji jest bardzo ważny. Prosimy o punktualne przybycie. Czas zarezerwowany na konsumpcję to 90 minut liczony od godziny twojej rezerwacji. Po tym czasie na stolik będą czekać już kolejni goście.
Rezerwacje: https://restaurantweek.pl/Do zobaczenia przy stole!