stat
Impreza już się odbyła
PATRONAT

Restaurant Week

Przed nami szósta trójmiejska edycja Restaurant Week. Jesienna edycja festiwalu startuje już 20 paźziernika. Szefowie kuchni ponad 30 trójmiejskich restauracji zaproszą do stołu mieszkańców Gdańska, Gdyni i Sopotu. Zgodnie z ideą Festiwalu będzie to prawdziwa "Okazja do świętowania". W cenie 49 zł będzie dostępne 3-daniowe menu.

lis 23

sobota, g. 11:00 - 17:00

Wstęp wolny
gru 8

niedziela, g. 15:00 - 17:00

Gdańsk,
bilety 90 zł
Każda okazja jest dobra, by świętować! Najlepsze Restauracje w Trójmieście zapraszają do wspólnego biesiadowania.W trójmiejskiej odsłonie festiwalu wezmą udział lokale: bliżej, By The Way, Cały Gaweł, Cozzi Ristorante, Czarna Owca, Dancing Anchor, Delmonico Cut Steakhouse, Eliksir, Fedde Bistro, Fidel, Grono di Rucola, Haos, ibis Kitchen, Kawior, Koncept Restauracja, Novo Square Lounge Bar Gdańsk, Novo Square Lounge Bar Gdańsk Marina, Nowy Świat, Numero1, On Off , Papieroovka, Pobrzegi, Ristorante Sempre Gdynia, Seafood Station, Serio, Symfonia Smaków, Tapas Barcelona, Taverna Zante, Verres en Vers, Vertigo, Winestone Gdańsk Posejdon, Winestone Gdańsk Stare Miasto, Winestone Mecure Gdynia.

Najbliższa edycja Restaurant Week dedykowana jest kulturze świętowania - celebrowania każdej, ważnej okazji przy restauracyjnym stole z bliskimi, znajomymi, czy współpracownikami. Kultura wspólnych wyjść do restauracji rozwija się w Polsce bardzo dynamicznie - w ciągu ostatnich 10 lat liczba kelnerskich restauracji w Polsce wzrosła dwukrotnie, a rynek gastronomii niemalże się podwoił. Szybko spada także odsetek Polaków, którzy w ogóle nie jadają na mieście - z niedawnej połowy obywateli naszego kraju, dzisiaj wynosi już tylko 36% (GUS).

Okazji do świętowania jest nieskończenie wiele - od małych i dużych prywatnych sukcesów, przez rożne okazje obyczajowe, aż po poważne zawodowe osiągnięcia. Jednocześnie, liczne publikowane badania pokazują, że jednym z najważniejszych czynników szczęścia i zdrowia jest właśnie radosny czas spędzony z bliski przy stole. Jak podkreślają organizatorzy: Mamy naprawdę wiele okazji do celebrowania, ale wciąż za mało świętujemy. Od wielkich sukcesów, przez miłość i przyjaźń, aż po najdrobniejsze codzienne sprawy, które nam się udają. Nic tak nie cieszy i nie integruje jak wspólnie spędzony czas przy stole, w magicznym restauracyjnym otoczeniu. Świętujmy razem!

Festiwal Restaurant Week jest cyklicznym ogólnopolskim wydarzeniem prezentującym najlepsze polskie Restauracje. W ciągu zaledwie dwóch i pół roku z weekendowego wydarzenia w stolicy stał się największym kulinarnym wydarzeniem w kraju, w którym udział wzięło już ponad ćwierć miliona Gości w ponad 30 miastach. Najlepsi w kraju Szefowie Kuchni przygotowują każdorazowo trzydaniowe popisowe menu festiwalowe (przystawka, danie główne, deser) w wyjątkowej cenie 49zł. W nadchodzącej edycji na Gości będzie czekać również niespodzianka pod postacią aperitifu.

** REZERWACJA

Sponsor Wydarzenia: Martini
Woda festiwalowa: Kropla Délice
Partner logistyczny: DPD

Partnerzy: H&M, Payback, Empik, KinAds, AB Foto, Mustache.pl, Fundacja Szkoła na Widelcu, Going, Okiem Dietetyka, Made Solutions, Test Smaku, Dobre na Bank

Patroni: Gazeta.pl, Smaker.pl, Noizz, Kuchnia+, KUKBUK, F5, Food Service, K Mag, Trojmiasto.pl, Dziennik Bałtycki, Together Magazyn, Radio Gdańsk

Zasady festiwalu:
Rezerwacje online. Festiwalowe menu i Restauracje na www.RestaurantWeek.pl.
Najlepsze restauracje. Starannie wybrane lokale, wyjątkowe i najbardziej autorskie restauracje.

Do zobaczenia przy stole!
Trzydaniowe menu festiwalowe: przystawka, danie główne, deser.
Festiwalowa cena 49 zł. Najlepsza okazja na poznanie nowych smaków, kuchni i restauracji.
Czas rezerwacji: 90 minut. Tyle czasu można spędzić na degustacji. Po 90 minutach stolik mają prawo zająć następni goście.

Przeczytaj także