Startuje jesienna edycja Restaurant Week. Te restauracje MUSISZ odwiedzić! Po trzech rekordowych edycjach powraca najpopularniejsze wydarzenie kulinarne w Polsce - Restaurant Week! Rezerwacje na Festiwal popisowych menu w najlepszych restauracjach właśnie wystartowały pod hasłem #FoodSmellsGood! Rozbudzające zmysły, pachnące kompozycje trzydaniowego menu i cocktail dostępne są w festiwalowej cenie od 69 zł w niemal 400 najlepszych restauracjach w Polsce.
Zapewnij sobie dostęp do najlepszych stolików i odkryj restauracje, które uwiodą Twoje zmysły.
#FoodSmellsGood - pachnie dobrym jedzeniem!Czas na edycję, gdzie na pierwszym planie staje zmysł węchu. Słodkie nuty wanilii, krzykliwy zapach świeżej mięty, delikatna woń pieczonej ryby - każdy z tych aromatów ma swoją opowieść. I o tym właśnie będzie najbliższa edycja Restaurant Weeka - #FoodSmellsGood!
Blisko 400 znakomitych restauracji, znanych z wyjątkowej kuchni, przeniesie wszystkich Gości zarówno w dalekie zakątki świata gdzie aromaty przyprawiają o zawrót głowy, ale też do domów naszych babć i rodziców, dzięki którym zapach powoduje nostalgiczne powroty do najpiękniejszych momentów dzieciństwa. Koniecznie sprawdźcie menu tej edycji i przygotujcie się na najbardziej pachnącą edycję Festiwalu! - zaznacza Marcin Wawrzeń, Dyrektor Festiwalu.
Festiwalowe menu obejmuje nie tylko autorskie, trzydaniowe menu spoza karty. W ramach rezerwacji każdy Gość Festiwalu otrzyma w prezencie festiwalowy cocktail: do wyboru Martini Fiero & Kinley Tonic Water dla pełnoletnich Gości, wersja ~0% - Martini Vibrante & Kinley Tonic Water lub moktajl Kinley Elderflower Zero Cukru. Co więcej - tegoroczni Partnerzy Festiwalu zadbali o dodatkowe dopieszczenie Gości. Dokonując rezerwacji, można dodać do zamówienia m.in. Coca-Cola Zero Cukru czy Herbatę Festiwalu - Lipton, w wersji regularnej lub sezonowej. Dzięki Lurpak w wybranych restauracjach festiwalowe menu przygotowane jest na maśle Lurpak, a Goście otrzymają w ramach poczęstunku w prezencie starter z masłem.
Szukasz podpowiedzi gdzie wybrać się na Festiwal? Oto kilka tegorocznych restauracyjnych perełek.
Zapach zwycięstwa w restauracji "Food&Bal" - KatowiceZ boiska i ekranów telewizorów po mistrzostwo na talerzu. Arkadiusz Milik, znany piłkarz, tym razem podbija zmysły Polaków w swojej katowickiej restauracji przy ul. Kościuszki 229. W ramach przystawki na Festiwalu szef kuchni proponuje focaccię z kaczką, aromatyczną polędwiczkę wieprzową z dyniowym quiche i wyśmienity, czekoladowy deser. W drugim menu wegetarianie znajdą prawdziwą kulinarną perełkę - pachnącą orientem gyozę parmezanową! Czujecie już smak zwycięstwa? Póki festiwalowa piłka w grze, rezerwujcie zanim zabraknie miejsc!
Wejdźcie "Do środka", by poczuć, jak pachnie Kraj Kwitnącej Wiśni - PoznańRestauracja "Do środka" zachwyci wszystkich entuzjastów orientu. Znajduje się w centrum malowniczej Śródki z widokiem na słynny mural ,,którym zachwycił się cały świat". A czym zachwyci Chef Kuchni Piotr Sagan? M.in. pachnącym kolendrą mapo tofu z grzybami shitake, aromatycznym bulionem z kaczki z makaronem i półkulą czekoladową z liczi i migdałami. Wejdźcie "Do środka" i dajcie się porwać najpiękniejszym zapachom orientu, zanim ubiegną Was inni!
Start rezerwacji: 5 września 2023
Termin Festiwalu: 4 października - 12 listopada 2023
Kontakt: iwona@restaurantclub.pl