Małgorzata Jackowska i Ośrodek Wspierania Rozwoju "Bliżej" mają zaszczyt zaprosić na warsztaty: Rozszerzanie diety niemowlaka i BLW.
Wprowadzanie stałych produktów do diety niemowlaka to czas, z którym wiązać może się dużo wątpliwości a informacji na ten temat znaleźć można mnóstwo i często są one bardzo rozbieżne.
Na spotkaniu dowiecie się m.in.:- Kiedy zacząć rozszerzanie diety i jak to rozpoznać, że dziecko jest gotowe na posiłki stałe?
- Co podawać niemowlakowi i Jak przygotowywać jedzenie?
- Co to jest BLW, jakie są wady i zalety tego postępowania i czy każde dziecko może z niego korzystać?
- Czy podawanie dziecku większych kawałków grozi zakrztuszeniem i dlaczego konsystencja jedzenia jest tak ważna?
- Jak wprowadzać do diety dziecka produkty alergizujące, gluten, przetwory mleczne itd.?
Wszyscy uczestnicy otrzymają drukowane materiały.
Spotkanie prowadzi Małgorzata Jackowska, specjalistka żywienia człowieka i dietetyki, prezeska Fundacji Promocji Karmienia Piersią, Doula i Promotorka Karmienia Piersią, doktorantka SGGW w Warszawie, autorka bloga www.malgorzatajackowska.com i wielu tekstów poświęconych tematyce żywienia dzieci i mam.