Myśleliśmy o tym od dawna i w końcu nam się udało! Parowanie rzemieślniczych serów z naszymi piwami chodziło za nami od dłuższego czasu. W ostatnią niedziele listopada w AleBrowar Gdynia odbędą się warsztaty z parowania piw i serów. Warsztaty poprowadzi Karolina Saks oraz Jacek Krupa Sery Rzemieślnicze.
Karolina opowie o degustacyjnym podejściu do życia i o tym jak wpływa ono na doświadczanie szczęścia. Jacek natomiast wprowadzi Was w niezwykle ciekawy świat serów. Opowie o tym jak wygląda ich produkcja, jakie są ich rodzaje, na co zwrócić uwagę w czasie smakowania. I najważniejsze jak łączyć je z piwami. W czasie warsztatów prowadzona będzie moderowana degustacja.
Program spotkania:
1. Degustacyjne podejście do życia, na czym polega i o co tyle krzyku?
2. Smakowanie życia a poziom doświadczanie szczęścia.
3. Jak wygląda produkcja serów? Co sprawia, że ser jest rzemieślniczy? Jakie są rodzaje serów?
4. Jak parować piwo z serami, na co warto zwrócić uwagę?
5. Degustacja czterech piw z palety AleBrowaru w połączeniu z odpowiednio dobranymi do nich serami rzemieślniczymi.
Cena 50 zł od osoby
Zapisy pod nr telefonu 535 20 70 67
Przewidujemy tylko 15 miejsc. Nie czekajcie z decyzją. Kto pierwszy ten lepszy.