Zapraszamy na słodko- słone warsztaty z Asią Banad- twórczynią bloga POSYPANE.
Asia Banad jest ambasadorką świętowania codziennych, małych momentów. Uwielbia odtwarzać klasyczne przepisy i tworzyć z nich słodkie dzieła sztuki. Jest również autorką popularnego newslettera Wypiekoterapia oraz prowadzącą podcast Niech jedzą ciastka!. W swoich przepisach zachęca do celebrowania prostoty i codziennych radości.
Sama o sobie mówi Cukiernica ale na potrzeby warsztatów, Asia stworzyła specjalne słodko słone menu, pełne rozgrzewających smaków, wprost idealnych na jesienno- zimowe wieczory.
Razem z Asią przyrządzisz:Kremową burratę podaną z ostrym sosem chili na bazie miodu i octu balsamicznego, do której idealnie pasują karmelizowane figi i chrupiące migdały.
Aromatyczny krem z pieczonego topinamburu wzbogacony o oliwę truflową i chipsy z chorizo, które nadają daniu głębi i wyrazistego smaku.
Pierogi z kaczką confit podana z suszoną śliwką i z sosem na bazie czerwonego wina. W wersji bezmięsnej ugotujemy wegańskie pierogi ruskie.
Przypalaną Pavlovą miękką i puszystą, z kremem mascarpone, podaną ze śliwkami, słonym karmelem i chrupiącymi sezamkami.
Rezerwuj już dziś!Więcej informacji:
tel. (5732-83-70
e-mail: gdansk@fine-wine.pl
Możesz też przyjść i dowiedzieć się wszystkiego na miejscu.
Fine Wine Gdańsk
ul. Chrzanowskiego 11 - budynek HIRO, parter
80-278 Gdańsk
>> ILOŚĆ MIEJSC JEST OGRANICZONA<<<