Zapraszamy na niezwykłe wydarzenie sztuki cukiernictwa!
W sobotę, 4 lipca w naszej restauracji Monastico odbędzie się niepowtarzalna podróż po deserach SŁODZONE - degustacja deserowa.
To jedno z pierwszych tego typu wydarzeń na Pomorzu, kiedy całe menu składa się z deserów (słodkich i wytrawnych) oraz odpowiednio dobranych win, herbat i kaw. A wszystko smakowicie i szczegółowo komentowane przez twórców.
Miłośnicy sztuki cukiernictwa będą mieli swoje święto!
Pierwsze skrzypce zagra dedykowane menu degustacyjne deserowe, a dopełnieniem będzie odpowiednio dobrane wino, które zaserwuje zafascynowany światem win, profesjonalny sommelier Mateusz Terlecki .
Menu deserowe przygotują znakomici cukiernicy Monastico: Patryk Szczepański oraz Kamil Szulc. Pasjonaci sztuki cukiernictwa, których charakteryzuje pasja połączona z dobrym gustem i niezwykłym smakiem. Obydwaj wielokrotnie nagradzani wykonają swoje najlepsze propozycje deserów słodkich oraz wytrawnych.
Wszystkich, którzy uwielbiają degustować nowe połączenia smaków i przy okazji porozmawiać z samymi mistrzami - zapraszamy serdecznie w wybranej przez Was godzinie między 14 a 22!
Menu degustacyjne będzie serwowane Gościom restauracji w godzinach od 14 do 22.
Cena menu to 129 zł.
Warto wcześniej zarezerwować stolik!
726 987 983
Oto SŁODZONE - wyjątkowe menu degustacyjne deserowe :
Na start lemoniada truskawkowa
Starter: jogurt / malina / brioche
Cava Lágrima Real - Uveste
Zupa: marakuja / truskawki / imbir
Gewürztraminer Alto Adige DOC - Meran Burggräfler
Ryba migdał / kalafior / wanilia
Chardonnay S.Elena DOC - Petrussa
Główne danie: czekolada / palone orzechy / kokos
Valpolicella Ripasso DOC - Mastia
Sałatka kolendra / estragon / ananas
Oris Falerio - Ciu Ciu
Cytrusy / mięta
Riesling Quant - Weingut Carl Loewen
Do zobaczenia w Monastico!