stat
Impreza już się odbyła

Słowiańskie podpłomyki - urodzinowe warsztaty kulinarne w The Kitchen

Świętujemy to po raz czwarty, ale po raz pierwszy w takim stylu! Happy b-day folks, czyli czwarte urodziny Stacji Food Hall, to trzy dni pełne najlepszej muzyki, ciekawych warsztatów, pysznego jedzenia, wspaniałych drineczków i świetnej zabawy!

maj 26

niedziela, g. godz., 12:00

Gdańsk,
Będziemy bawić się koncertowo w Peronie 5, zaplatać wianki i tańczyć przy barze na dachu w Noc Świętojańską. Będziemy też jeść przez całą noc podczas urodzinowego street food night. Będziemy jeszcze wspólnie, razem z Wami - gotować, przyrządzać koktajle i tworzyć rękodzieło. A co więcej pokażemy Wam, że nasza stacjowa ekipa, to także zdolni muzycy. Nawet nie macie pojęcia 

Urodzinami zaczynamy
LATO NA POZIOMIE.

Dołączcie do oficjalnego wydarzenia i bądźcie na bieżąco!

Czym jest podpłomyk? Otóż niczym innym jak najprostszą formą chleba przyrządzaną z wody i mąki, pierwotnie na gorących kamieniach.

To danie samo w sobie lub dodatek do dania, wytwarzane było na naszych terenach już od bardzo dawna i znane już w czasach Słowian. A przetrwało aż do dziś.

Form podawania podpłomyków jest wiele. My natomiast przyrządzimy je po swojemy, a raczej po Waszemu - z takimi dodatkami, jakie lubicie najbardziej!
_____________________
DATA: 24.06.2023
GODZINA: 14:00 oraz 15:30
MIEJSCE: The Kitchen w Stacji Food Hall
BILETY: 20pln

KUP BILET: https://wydarzenia.stacjafoodhall.pl/pl/