stat
Impreza już się odbyła

Za Nami pierwszy, bardzo pozytywny rok Restauracji Nowosopocka. W ramach podziękowania za to, że mogliśmy was gościć organizujemy specjalną urodzinową kolację degustacyjną!

gru 24

wtorek, g. 16:00

bilety 379 zł
ulgowy 190 zł
gru 24

wtorek, g. 19:00

bilety 365 zł
Po ciepłym przyjęciu pierwszej kolacji degustacyjnej w Naszej Restauracji przygotowanej przez Szefa Kuchni Sebastiana Cichego oraz zaproszonych przez niego gości - Szefów Kuchni z zaprzyjaźnionych restauracji, pora na kolejną odsłonę.

Druga odsłona odbędzie się 11 kwietnia. Tak jak ostatnim razem, sześciu Szefów Kuchni przygotuje sześć wyśmienitych potraw. Tym razem o podniebienia gości zadbają: Sławomir Miotk, Kamil Hilderbrandt, Marcin Dembski, Monika Lewkowicz, Oscar Haberland oraz oczywiście gospodarz - Sebastian Cichy. Kolacji towarzyszyć będą odpowiednio dobrane na tę okazję wina.

MENU NA KOLACJE DEGUSTACYJNĄ

Amuse bouche

Po pierwsze:

Sandacz
Sandacz / marynowane warzywa / puder grzybowy / domowy majonez rakowy /

Marcin Dembski

Po drugie:

Policzek wieprzowy
Policzek wieprzowy / rabarbar / emulsja migdałowa / puder z młodego buraka /

Sławomir Miotk

Po trzecie:

Krem z pietruszki
Krem z pietruszki / chips z pasternaku / olej z pieczonej papryki /

Sebastian Cichy

Po czwarte:

Dorsz
Dorsz / boczniak / palony ziemniak / crunch razowy / demi glace cielęcy / masło rakowe /

Kamil Hildebrantd

Po piąte:

Żołądki gęsie
Żołądki gęsie / młoda pietruszka / brukiew /

Oscar Haberland

Po Szóste:

Migdałowe ciastko gene
Blanszowany rabarbar w syropie z czarnego bzu / sorbet truskawkowy / espuma czekoladowa z miodem gryczanym /

Monika Lewkowicz