Za Nami pierwszy, bardzo pozytywny rok Restauracji Nowosopocka. W ramach podziękowania za to, że mogliśmy was gościć organizujemy specjalną urodzinową kolację degustacyjną!
Po ciepłym przyjęciu pierwszej kolacji degustacyjnej w Naszej Restauracji przygotowanej przez Szefa Kuchni Sebastiana Cichego oraz zaproszonych przez niego gości - Szefów Kuchni z zaprzyjaźnionych restauracji, pora na kolejną odsłonę.
Druga odsłona odbędzie się 11 kwietnia. Tak jak ostatnim razem, sześciu Szefów Kuchni przygotuje sześć wyśmienitych potraw. Tym razem o podniebienia gości zadbają: Sławomir Miotk, Kamil Hilderbrandt, Marcin Dembski, Monika Lewkowicz, Oscar Haberland oraz oczywiście gospodarz - Sebastian Cichy. Kolacji towarzyszyć będą odpowiednio dobrane na tę okazję wina.
MENU NA KOLACJE DEGUSTACYJNĄAmuse bouche
Po pierwsze:Sandacz
Sandacz / marynowane warzywa / puder grzybowy / domowy majonez rakowy /
Marcin Dembski
Po drugie:Policzek wieprzowy
Policzek wieprzowy / rabarbar / emulsja migdałowa / puder z młodego buraka /
Sławomir Miotk
Po trzecie:Krem z pietruszki
Krem z pietruszki / chips z pasternaku / olej z pieczonej papryki /
Sebastian Cichy
Po czwarte:Dorsz
Dorsz / boczniak / palony ziemniak / crunch razowy / demi glace cielęcy / masło rakowe /
Kamil Hildebrantd
Po piąte:Żołądki gęsie
Żołądki gęsie / młoda pietruszka / brukiew /
Oscar Haberland
Po Szóste:Migdałowe ciastko gene
Blanszowany rabarbar w syropie z czarnego bzu / sorbet truskawkowy / espuma czekoladowa z miodem gryczanym /
Monika Lewkowicz