Premiera kolejnego odcinka filmu z cyklu "Smaki kultury". Tym razem zaprezentujemy kuchnię gruzińską.
Smaki kultury to filmowa odsłona projektu Wielokulturowe Pomorze, który przybliża tradycje kulinarne osób, które zamieszkują w naszym regionie.
Tematem najnowszego odcinka cyklu będzie kuchnia gruzińska. Przybliżymy Wam najczęściej przyrządzane potrawy w Gruzji, takie jak chinkali czy chaczapuri oraz podamy przepisy i opowiemy jak przyrządzić je w waszych domach. Jak to zrobić opowiedzą i pokażą kucharze pochodzący z Gruzji, na co dzień pracujący w restauracji Moja Gruzja, która mieści się na gdańskiej Zaspie. Z filmu dowiemy się również jakie wina najlepiej pasują do gruzińskich potraw, bowiem Gruzja słynna jest również ze swoich winnic i bogatego wyboru win. O winach opowie nam właścicielka restauracji, Joanna Gibradze.