Śniadanie jest uważane za najważniejszy posiłek dnia. Po nocnej przerwie, która dla organizmu oznacza czas wypoczynku i regeneracji, ale jest także czasem głodzenia, śniadanie dostarcza nowej porcji energii i składników odżywczych. Mamy dla Was propozycję na małą zmianę śniadaniowego menu.
Wyjątkowe dodatki i nietuzinkowe połączenia smakowe będą początkiem małej zmiany, lub wprowadzą zupełnie coś nowego do domowego menu. Przygotujemy razem śniadania mistrzów.
Przygotujemy:
- pieczony ser feta z sezamem z konfiturą z jarzębiny
- duszona papryka z octem balsamiczny miodem i zapiekanym serem buratta
- smażona chałka z jajkiem i czarnuszką z sosem waniliowym i owocami
- racuchy z gruszką i tymiankiem z sosem z awokado, czekolady i banana
- placki z ricottą i harissą z sosem z owoców leśnych
- wegańskie placki z bulgurem, szpinakiem i sosem z melasy z granatów i jogurtu
- shakshuka (zapiekane jaja z pomidorami, chorizo i sumakiem)
- otwarta kanapka z sałatką z pieczonych buraków, chrzanu i wędzonego pstrąga z kiełkami
- muffiny z łososiem MOWI i groszkiem z sosem z pieczonej papryki i orzechów
- hash z chorizo i ziemniakami, warzywa pieczone z serem cheddar
- borowiki z bitą śmietaną i domową bułką maślaną
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).