Restauracja Art Deco oraz Sofitel Grand Sopot serdecznie zapraszają na jesienne menu połączone z degustacją kawIoru Antonius, szampana G.H. Mumm, wódki Ostoya, Wyborowa, Wyborowa Exquisite.
Jak co roku w hotelach marki Sofitel obchodzimy święto wina, czyli Sofitel Wine Days. 20 września w restauracji Art Deco odbędzie się 8-daniowa kolacja degustacyjna, która wprowadza kartę jesienną i niejako otwiera festiwal wina. W czasie samej kolacji będzie nie tylko szampan, a przede wszystkim polska wódka. Bardzo ciekawym akcentem będzie także degustacja sławnego kawioru Antonius.
Kolację poprowadzi:Tomasz Koprowski - szef kuchni restauracji Art Deco
Jakub Skurczyński - ambasador szampana G.H. Mumm
Kacper Parchotiuk - Ambasador wódki Ostoya, Wyborowa, Wyborowa Exquisite
Agata Łakomiak Winnicka - Antonius Caviar
Menu:
Matjas, jabłko, ziemniak, cebula, wędzona śliwka
Wódka Luksusowa
Przegrzebki, dynia, jarmuż, szpinak, borowik, kalafior
Wódka Ostoya
Carpaccio z jelenia, wiesiołek, trufla, ocet gruszkowy, wiśnia, bursztyn
Wyborowa Exquisite
Kiszone buraki, krokiet, rozmaryn
Polędwica z dorsza, ziemniak, kapusta kiszona, marchew, kalafior
Wyborowa Polski Ziemniak
Pierś z kaczki, topinambur, fasola, jeżyna, seler, brukselka
Wyborowa od Mistrza
Fondant czekoladowy, wanilia, sosna, mech, faworek
Espresso Martini
Karpatka, maliny, jeżyny, czekolada pomarańczowa, fiołek
G.H. Mumm Rosé Brut