Warsztaty będą poświęcone są włoskim sosom, które można przygotować w 15 minut. Czyli w czasie, od postawienia wody do ugotowania makaronu.
We Włoszech, makaron jest podawany najczęściej jako pierwsze danie obiadowe. Jego większa porcja może stanowić samodzielne danie, a bogactwo składników i smaków sprawi, że zastąpi cały posiłek.
Przygotujemy:- Spaghetti aglio, olio, peperoncino (Spaghetti z czosnkiem, oliwą i chili)
- Linguine al pesto (Linguine z bazyliowym pesto)
- Spaghetti alla carbonara (Spaghetti carbonara z boczkiem)
- Spaghetti pomodoro, basilico e mozarella (Spaghetti z pomidorami, bazylia i mozzarellą)
- Linguine ai frutti di mare (Linguine z owocami morza)
- Penne mari e monti (Penne z borowikami i krewetkami)
- Penne al salmone e salvia (Penne z wędzonym łososiem i szałwią, w śmietanowym sosie)
- Tagliatelle 4 formaggi (Tagliatelle w sosie serowym)