stat
Impreza już się odbyła

Magdalena Tomaszewska-Bolałek - orientalistka, dziennikarka, autorka książek: "Tradycje kulinarne Japonii", "Zwierzęta zodiaku w kulturze Japonii", "Japońskie słodycze" (książka zdobyła główną nagrodę w konkursie Gourmand World Cookbook Awards za 2013 rok w kategorii kuchnia japońska) i "Tradycje kulinarne Korei".

kwi 23

środa, g. 17:00 - 18:30

Gdańsk,
Wstęp wolny
kwi 25

piątek, g. 18:30 - 22:00

Gdynia,
bilety 35 zł
ulgowy 15 zł
Zajmuje się badaniami nad historią kuchni z różnych zakątków świata, antropologią jedzenia, neurogastronomią, food designem, dyplomacją oraz turystyką kulinarną. Od lat popularyzuje kulturę żywieniową poprzez spotkania, wykłady oraz warsztaty kulinarne. Pisze blog Kuchniokracja (kuchniokracja.hanami.pl). Jest kierownikiem i autorką programu studiów podyplomowych Food Studies na Uniwersytecie SWPS w Warszawie.