#SteakbySteak to festiwal steków i win, który w październiku i listopadzie odbywa się w barach i restauracjach hoteli Sheraton, Westin i Bristol. Festiwal ma międzynarodową obsadę a gwiazdami menu są: argentyńska polędwica, polski antrykot, brazylijski rostbef, szkocki t-bone i kanapka Philly Cheese rodem z Filadelfii. Gwiazdą specjalną jest tomahawk z sezonowanej polskiej wołowiny (ze względu na swój rozmiar danie jest rekomendowane dla dwóch osób).
W menu festiwalowym są jeszcze cztery sosy (np. orientalny sos z zielonego pieprzu z czosnkiem) i dziesięć dodatków (m.in. jarmuż z szalotką i czosnkiem, szpinak z gałką muszkatołową czy pieczone ziemniaki z oliwą). Do każdego z dań sommelier zarekomendował czerwone wina mające wzbogacić walory smakowe mięsa. Są to wina z Polski (Srebrna Góra), Stanów Zjednoczonych, Australii, Hiszpanii, Portugalii i Gruzji.
Od 3 października do 27 listopada 2016 r. w restauracjach i barach hoteli Sheraton w Warszawie, Krakowie, Poznaniu i Sopocie, a także w warszawskim hotelu Westin, będzie można zamówić steki z sezonowej karty #SteakBySteak, gdzie znajdą się propozycje steków z najwyższej jakości wołowiny:
Argentyńska polędwica
Polski antrykot
Brazylijski rostbef
Szkocki T-bone
Philly cheese
Pełne menu znajdziesz pod tym linkiem