Przygotowanie steka perfekcyjnego to rzecz, którą każdy kucharz zarówno profesjonalista, jak i amator powinien opanować do perfekcji. Technik jego przyrządzania jest wiele, tak jak wiele jest rodzajów samych steków. Wybór mięsa najlepszej jakości, niezależnie od budżetu i metody jego przyrządzenia, tak by efekt był za każdym razem imponujący. Wszystko to "przyprawimy" małymi, acz znaczącymi wskazówkami na przyrządzanie steków na grillu, patelni czy w piekarniku, w wersji rare, medium rare i well done. Edgar na warsztatach pokażę Wam jak wybierać najlepszą wołowinę i jak się z nią obchodzić.
Nauczycie się podstawowych cięć steków i ich różniących się smaków, jak najlepiej przygotować inne kawałki mięsa. Zobaczycie jak przygotować steka wedle upodobań- rare, medium rare i well done- na podstawie czasu obróbki mięsa, dotyku czy temperatury. Dowiecie się jak uzyskać najlepsze rezultaty przy użyciu piekarnika, patelni i grilla i dlaczego mięso musi odpocząć przed podaniem. Nauczycie się jak przygotować najlepsze dodatki do steków (sosy w wersji na zimno, na ciepło i "fresh").
Przygotujemy:- Rib Eye
- Filet Mignon
- Sirloin
- Rump
- T-bone
- New York
- sosy do steków i klasyczne dodatki
W tym dania:- Rib Eye au poive
- Tajska sałatka z polędwicą
- Filet Mignoe z pesto, sałatką z burakiem i fenkułem
- Wolno pieczony Sirloin z ziołową kruszonką i demi glacé