stat
Impreza już się odbyła

Przygotowanie steka perfekcyjnego to rzecz, którą każdy kucharz zarówno profesjonalista, jak i amator powinien opanować do perfekcji. Technik jego przyrządzania jest wiele, tak jak wiele jest rodzajów samych steków. Wybór mięsa najlepszej jakości, niezależnie od budżetu i metody jego przyrządzenia, tak by efekt był za każdym razem imponujący. Wszystko to "przyprawimy" małymi, acz znaczącymi wskazówkami na przyrządzanie steków na grillu, patelni czy w piekarniku, w wersji rare, medium rare i well done.

lis 28

czwartek, g. 17:00 - 19:00

Wstęp wolny
lis 29

piątek, g. 16:00

Dom Zdrojowy w Brzeźnie, Zdrojowa 2
Wstęp wolny
Edgar na warsztatach pokażę Ci jak wybierać najlepszą wołowinę i jak się z nią obchodzić.

Nauczycie się podstawowych cięć steków i ich różniących się smaków, jak najlepiej przygotować inne kawałki mięsa. Zobaczycie jak przygotować steka wedle upodobań- rare, medium rare i well done- na podstawie czasu obróbki mięsa, dotyku czy temperatury. Dowiecie się jak uzyskać najlepsze rezultaty przy użyciu piekarnika, patelni i grilla i dlaczego mięso musi odpocząć przed podaniem. Nauczycie się jak przygotować najlepsze dodatki do steków (sosy w wersji na zimno, na ciepło i "fresh")

Przygotujemy
- Flat iron
- Onglet
- Bavette
- Rump
- Flank

Ciekawe sosy i dodatki ziemniaczane
- ziołowa salsa z chrzanem
- bordelaise sos
- demi z grzybów i szalotki
- sos pieprzowy
- sos z czarnej fasoli i sezamu
- ziemniaki hasselbank
- ziemniaki Gratine
- ziemniaki Colcannon
- ziemniaki Lyonnais
- ziemniaki Aligot

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    330 zł