Lubisz brać udział w wyjątkowych wydarzeniach kulinarnych, gdzie przy jednym stole spotykają się fani pysznego jedzenia z kucharzami? Kiedy masz możliwość smakowania niepowtarzalnego, niedostępnego na co dzień menu? Lubisz rozmawiać z kucharzami i spędzać czas w gronie innych foodies? Cenisz kolacje degustacyjne z małym twistem?
Dobrze się składa, ponieważ w Hewelke rusza właśnie inicjatywa, której podjęli się kucharze naszej restauracji, z chefem Marcinem Popielarzem i chefem Aloną Orel na czele, czyli #streetfoodtravel Chefs Table niecodzienna podróż po smakach wyjątkowych dań, inspirowanych 7 różnymi miejscami na świecie.
GDZIE CIĘ ZABIERZEMY?Kulinarną przygodę rozpoczniemy w naszej restauracji Hewelke w Gdańsku. Pierwszy lot kierujemy do Japonii, aby spróbować fermentowanego ryżu z jogurtem i kawiorem, by po chwili przenieść się na drugą stronę globu, do Peru, gdzie spróbujecie ceviche z tuńczyka i yuzu. Po wizycie w Ameryce Południowej, przylecimy do Francji na kruchego tosta z kaczym rilettes. Brzmi dobrze? A to dopiero połowa podróży. Z Francji lecimy do Indonezji na krewetki BBQ z sosem Kacang. Kolejnym przystankiem, z powrotem na kontynencie są Indie i fioletowa bazylia z kokosem. Po Indiach warto zaopatrzyć się w dobry koktajl, ponieważ czeka nas dłuższa podróż wracamy do Ameryki, tym razem odwiedzimy Nowy Jork, by tam spróbować New York Steak z Chimichurri. Nasz ostatni przystanek to Tajlandia i najbardziej znany tajski deser czyli mango sticky rice.
KIEDY REZERWOWAĆ?Ta podróż jest wyjątkowa, czarterujemy dla Was wyjątkowy lot, dostępny tylko dla 10 pasażerów, dlatego też potrzebujemy przyjąć Wasze rezerwacje minimum na 3 dni przed wylotem.
JAK ZAREZERWOWAĆ PODRÓŻ?Jeżeli jesteście zainteresowani wykupieniem podróży #streetfoodtravel Chefs Table, skorzystaj z rezerwacji na naszej stronie:
https://hewelke.pl/restauracja/Cena za osobę: 250 zł
Czekamy na Was w Restauracji Hewelke w Gdańsku!