Wyjątkowe Świąteczne spotkania rodzinne w niezapomnianej atmosferze. Pełne tradycyjnych oraz nowoczesnych, ale zawsze doskonałych smaków! Zobacz jakie pyszności na Ciebie czekają!
https://bit.ly/BufetySwiateczne2018
W programie:
• Bufet w formule nielimitowanej w godz. 13:00-16.30
• Muzyka na żywo w godz. 13.00-15.00
MENU
25 GRUDNIA 2018Przystawki zimne
Polędwica wieprzowa w ziołach z salsą szczypiorkową i suszoną śliwką.
Pieczony pasztet z gęsiny podany z sosem chrzanowym.
Deska wędlin dojrzewających i kiełbas z domowymi piklami i żurawiną.
Deska zagrodowych serów z figami, suszonymi morelami i czerwonymi winogronami.
Marynowany łosoś w burakach i koprze z kwaśną śmietaną.
Pieczywo i masło
Bufet sałatkowy
Śledź w śmietanie z chrupiącym jabłkiem i musztardą francuską.
Sałatka z białej rzepy z piklowanym burakiem, granatem, serem roquefort i prażonymi orzechami.
Sałatka z pieczonej dyni piżmowej z gęsiną, gotowaną gruszką i olejem lnianym.
Dania gorące
Barszcz czerwony z pasztecikiem.
Pieczony dorsz w porach i śmietanie.
Wolno pieczona wołowina w sosie chrzanowym.
Eskalopki wieprzowe w sosie demi-glace z pastą z trufli.
Pierogi z kapustą i grzybami podane z karmelową cebulą i pietruszką.
Duszona kapusta kwaszona ze śliwkami i borowikami.
Domowe kopytka z masłem tymiankowym.
Gotowana brukselka z palonym masłem.
Bufet deserowy
Domowy sernik wiedeński z wanilią.
Makowiec z bakaliami i orzechami włoskimi.
Tort bezowy z kremem chałwowym.
Owoce krojone
Bakalie
Napoje
Kompot z suszu
Soki owocowe
Woda mineralna
Kawa lub herbata
Karafka wina 0,5l na parę
26 GRUDNIA 2018Przystawki zimne
Polędwica wieprzowa w ziołach z salsą szczypiorkową i suszoną śliwką.
Pieczony pasztet z gęsiny podany z sosem chrzanowym.
Deska wędlin dojrzewających i kiełbas z domowymi piklami i żurawiną.
Deska zagrodowych serów z figami, suszonymi morelami i czerwonymi winogronami.
Marynowany łosoś w burakach i koprze z kwaśną śmietaną.
Pieczywo i masło
Bufet sałatkowy
Śledź w śmietanie z chrupiącym jabłkiem i musztardą francuską.
Sałatka z białej rzepy z piklowanym burakiem, granatem, serem roquefort i prażonymi orzechami.
Sałatka z pieczonej dyni piżmowej z gęsiną, gotowaną gruszką i olejem lnianym.
Dania gorące:
Barszcz czerwony z pasztecikiem.
Smażony sandacz z gotowanym jarmużem i kurkami.
Karczek wołowy duszony w sosie borowikowym.
Policzki wieprzowe w sosie własnym.
Pierogi z kapustą i grzybami podane z karmelową cebulą i pietruszką.
Gotowane ziemniaki z masłem i koprem.
Puree z łuskanego grochu.
Duszona kapusta kwaszona ze śliwkami i borowikami.
Bufet deserowy:
Domowy sernik wiedeński z wanilią.
Makowiec z bakaliami i orzechami włoskimi.
Tort bezowy z kremem chałwowym.
Owoce krojone
Bakalie
Napoje
Kompot z suszu
Soki owocowe
Woda mineralna
Kawa lub herbata
Karafka wina 0,5l na parę