Restauracja Filharmonia zaprasza na kolację sylwestrową 2018 na wodami Motławy. Specjalnie skomponowane na tę okoliczność menu degustacyjne zachwyci każde podniebienie.
MENU składa się z 6 dań, do dań dobrane jest specjalnie Wino.
Amouse bouche / Amouse boucheParfait rakowy z pistacjami, creme fraiche i oliwą pietruszkową
Crayfish parfait with pistachios, creme fraiche and parsley oil
Przystawka / AppetizerVitello z rozmarynowej piersi kaczej sous-vide na sosie anchois z kaparami i rukolą
Vitello with rosemary sous-vide duck breast on anchovy sauce with capers and rucola
Wino/wine
S-Naia Rueda /Sauvignon Blanc, Hiszpania/ S-Naia Rueda / Sauvignon Blanc, Spain
Zupa / SoupBulion z kuropatwy, ravioli z kozim serem, kawior estragonowy
Partridge broth, ravioli with goat cheese, tarragon caviar
Danie rybne / Fish dishPstrąg łososiowy w kokosowym sosie, puder z orzechów pekan, glony wakame, risotto limonowe, kiszona cytryna
Salmon trout in coconut sauce, pecan nut powder, wakame algae, lime risotto, pickled lemon
Wino/wine
De Morgenzon/Chardonnay, RPA/ De Morgenzon/Chardonnay, RPA
Intermezzo / IntermezzoSorbet limonowo-lawendowy z pianką champagne
Lime-lavender sorbet with champagne foam
Danie mięsne 1 / Meat dish 1Francuski kurczak kukurydziany, sos molette, gnocchi nero, chrupiące sałaty, owoc granatu, puder orzechowy, kandyzowane winogrono
French corn chicken, molette sauce, gnocchi nero, crispy lettuce, pomegranate fruit, nut powder, candied grape
Wino/wine
Hugel/Riesling, Francja/ Hugel / Riesling, France
Danie mięsne 2 / Meat dish 2Dolmades z baraniny z miętą i harissą, puree z pieczonych warzyw, tapenada z czarnych oliwek, sos demi-miętowy, glazurowana cytrynowa marchew
Dolmades of mutton with mint and harissa, puree of roasted vegetables, tapenade of black olives, demi-mint sauce, glazed lemon carrot
Wino/wine
Conte Di Campiano
Primitivo, Włochy/Conte Di Campiano Primitivo, Italy
Deser/ DessertChocolate praline cube - nugat z orzechów laskowych w czekoladowej kostce, sos z palonego karmelu z Cognac i malinami
Chocolate praline cube - hazelnut nougat, caramel sauce with Cognac and raspberries
Wino/wine
Graham's Late Bottled Vintage Port, Portugalia/Graham's Late Bottled Vintage Port, Portugal
Lampka francuskiego wina musującego "Frederic Chopin" dla każdego z gości, serwowana o północy na tarasie znajdującym się na dachu restauracji z przepięknym widokiem na Motławę i Stare Miasto.
Menu w opcji bez win w cenie - 290 zł/osoba
Menu w opcji z winami w cenie - 440 zł/osoba
Do rachunku doliczany jest 10 % serwis.
Serdecznie zapraszamy. Ilość miejsc ograniczona.