stat
Impreza już się odbyła
Aktualna edycja:
Sylwester 2024

Restauracja Filharmonia zaprasza na kolację sylwestrową 2018 na wodami Motławy. Specjalnie skomponowane na tę okoliczność menu degustacyjne zachwyci każde podniebienie.

gru 31

wtorek, g. 20:00

Gdańsk,
bilety 485 zł
MENU składa się z 6 dań, do dań dobrane jest specjalnie Wino.

Amouse bouche / Amouse bouche
Parfait rakowy z pistacjami, creme fraiche i oliwą pietruszkową
Crayfish parfait with pistachios, creme fraiche and parsley oil

Przystawka / Appetizer
Vitello z rozmarynowej piersi kaczej sous-vide na sosie  anchois z kaparami i rukolą
Vitello with rosemary sous-vide duck breast on anchovy sauce with capers and rucola

Wino/wine
S-Naia Rueda /Sauvignon Blanc, Hiszpania/ S-Naia Rueda / Sauvignon Blanc, Spain

Zupa / Soup
Bulion z kuropatwy, ravioli z kozim serem, kawior estragonowy
Partridge broth, ravioli with goat cheese, tarragon caviar

Danie rybne / Fish dish
Pstrąg łososiowy w kokosowym sosie, puder z orzechów pekan, glony wakame, risotto limonowe, kiszona cytryna
Salmon trout in coconut sauce, pecan nut powder, wakame algae, lime risotto, pickled lemon

Wino/wine
De Morgenzon/Chardonnay, RPA/ De Morgenzon/Chardonnay, RPA


Intermezzo / Intermezzo
Sorbet limonowo-lawendowy z pianką champagne
Lime-lavender sorbet with champagne foam

Danie mięsne 1 / Meat dish 1
Francuski kurczak kukurydziany, sos molette, gnocchi nero, chrupiące sałaty, owoc granatu, puder orzechowy, kandyzowane winogrono
French corn chicken, molette sauce, gnocchi nero, crispy lettuce, pomegranate fruit, nut powder, candied grape

Wino/wine
Hugel/Riesling, Francja/ Hugel / Riesling, France

Danie mięsne 2 / Meat dish 2
Dolmades z baraniny z miętą i harissą, puree z pieczonych warzyw, tapenada z czarnych oliwek, sos demi-miętowy, glazurowana cytrynowa marchew
Dolmades of mutton with mint and harissa, puree of roasted vegetables, tapenade of black olives, demi-mint sauce, glazed lemon carrot

Wino/wine
Conte Di Campiano Primitivo, Włochy/Conte Di Campiano Primitivo, Italy


Deser/ Dessert
Chocolate praline cube - nugat z orzechów laskowych w czekoladowej kostce, sos z palonego karmelu z Cognac i malinami
Chocolate praline cube - hazelnut nougat, caramel sauce with Cognac and raspberries

Wino/wine
Graham's Late Bottled Vintage Port, Portugalia/Graham's Late Bottled Vintage Port, Portugal

Lampka francuskiego wina musującego "Frederic Chopin" dla każdego z gości, serwowana o północy na tarasie znajdującym się na dachu restauracji z przepięknym widokiem na Motławę i Stare Miasto.

Menu w opcji bez win w cenie - 290 zł/osoba
Menu w opcji z winami w cenie - 440 zł/osoba
Do rachunku doliczany jest 10 % serwis.

Serdecznie zapraszamy. Ilość miejsc ograniczona.

Archiwalne edycje imprezy