Sylwester „AMERYKA LAT 20”Na dobry początek udanej zabawy drink powitalny
Mała, ale jakże wytworna przystaweczka: rostbef z pomidorem suszonym, mozzarellą, rukolą i sosem miodowo-musztardowym
Zupa bardzo wykwintna: krem ze słodkiej kukurydzy z cipolette i krewetkami w chili
Danie główne pełne gracji: perliczka z szynką parmeńską duszona w maśle szałwiowym na truflowym demi glace, gratin ziemniaczano-selerowy i warzywami pieczonymi w ziołach
Na osłodę bufet deserowy: ciasta i desery koktajlowe
W bufecie zimnym specjalnie dobrane zakąski na tą okazję:
małże nowozelandzkie w sosie pomidorowo-paprykowym, bruschetta w trzech smakach, ciastko kruche z karczochami i gorgonzolą, bakłażan z ricottą w lekko pikantnym sosie pomidorowym, włoskie wędliny z grissini, tortilla z wędzoną piersią kurczaka w BBQ, kruche sałaty z fasolą czerwonymi pomidorami cherry i pikantnym salami, sałata rzymska z grillowaną piersią kurczaka z dresingiem anchovies, a jako dodatki specjalne oliwy smakowe, marynaty ze spiżarni, zimne sosy pasujące do wszystkiego, pieczywo, masło
Bufet ciepły wypełniony daniami z Ameryki i Włoch :
morszczuk pieczony w cieście piwnym, kalmary z sosem blu cheese, makaron w sosie pomidorowym zapiekany z serem, wołowina duszona w pomidorach z czerwoną cebulą i chili, bułka z rwaną wieprzowiną grillowanym pomidorem i piklowaną cebulą, pieczone skrzydełka w pikantnej marynacie, frytki stekowe, makaron zapiekany z serem, jambalaya, gnocchi z borowikami w śmietanie i parmezanem
Stary Rok kończymy, a Nowy Rok rozpoczynamy
lampką wina musującegoA dla bardziej wytrwałych
danie po północy: zupa z czerwonej fasoli na pieczonej wołowinie,
Dla uzupełnienia dobrej
zabawy z DJ-em, Open Bar dla każdego: Whisky*, Wódka*, Wino* woda n/g oraz soki owocowe, kawa i herbataCena uczestnictwa w Balu Sylwestrowym „AMERYKA LAT 20” za osobę 290 zł