Restauracja nad Potokiem zaprasza na Sylwester Disco - plaży blisko. Bawimy się w rytmach lat '80,'90 oraz współczesnych z Dj Darekiem.
Menu SylwestroweZupa serwowana każdemu z gości indywidualnie do stołu:Krem z pieczonej cukinii, szpinaku z palonym kozim serem
Danie główne serwowane każdemu z gości indywidualnie do stołu:Gęsie udo Config, sos wiśniowy, zapiekanka ziemniaczana, kapusta modra,
Deser podany w formie szwedzkiego stołu:Malinowy Creme brulle
Pieczone ciasta w pięciu odsłonach
Mus z mango z wiśniami
Alkohole w Open Barach ... bez ograniczeńPiwo
Wódka wyborowa
Białe półwytrawne francuskie wino Chardonnay
Czerwony półwytrawny francuski Merlot
Whisky
Koktajle alkoholowe ... bez ograniczeń:MojitoGin &Tonic
Cuba Libre
Vodka Sunrise
Napoje zimne i ciepłe serwowane bez ograniczeń:Woda mineralna/gazowana, niegazowana/podawana z mięta i cytryną
Soki owocowe: pomarańczowy i jabłkowy,
Napoje gazowane: Pepsi, Mirinda 7up, Tonic
Kawa z ekspresów ciśnieniowych
Herbata w 3 smakach
dodatki do ciepłych napoi
Szwedzki stół z przekąskami:Rolowana karkówka z wątróbką, grzybami i soczystą papryką
Rolada wieprzowo-drobiowa z suszonym pomidorem i oliwkami
Terrina drobiowa z lazurem otoczona szpinakiem
Pasztet z gęsich wątróbek z orzechami Pini
Majoneziki z pstrąga z wędzonym boczkiem
Roladka z wędzonego łososia na dwa sposoby:
z musem kaparowym & z musem paprykowym
Duo śledziowe, czyli śledź po kaszubsku w pomidorach i śledź w sosie tatarskim z gorczycą i marynatami
Półmiski serwów Europejskich z krakersami, bakaliami i winogronami
Delikatne roladki z cukinii ze szpinakiem i Mascarpone
Terrina warzywna z owocem granatu
Kompozycja sałat ze świeżymi warzywami z karczochem
Mix salat z owocami i grillowaną polędwiczką wieprzową
Dodatki:Pieczywo mieszane
Marynaty
Masło
Stacja wiejskich smaków:Wędliny, szynki i kiełbasy wiejskie, wędzone wg staropolskiego przepisu
Domowy smalczyk z jabłkiem i cebulką, ogórki kwaszone, marynowana papryka oraz nalewka ze starego przepisu
Ok. 23.00 TRADYCYJNE LOSOWANIE CENNYCH NAGRÓDGodzina 00.00 dnia 01.01.2019 roku Powitanie Nowego Roku z kieliszkiem wina musującegoOk 24.00 - Ciepły bufet z daniami:Rozgrzewająca zupa:Tradycyjny polski żurek z białą kiełbasą i grzybami
Trio ciepłych dań, czyli ciepła kolacja w nocy:Karczek z dzika w sosie jałowcowym
Roladka drobiowa faszerowana owocami morza ze słodko kwaśnym sosie
Jarskie gołąbki z soczewicą w sosie ze świeżych pomidorów
Dodatkiziemniaki opiekane z ziołami
kasza gryczana prażona z boczkiem
Zakończenie imprezy godz. 4:00Serdecznie zapraszam!
Tomasz Gross
Tel.: +48 501 789 889
email: t.gross@machandel.pl