stat
Impreza już się odbyła
Aktualna edycja:
Sylwester 2024
gru 31

wtorek, g. 20:00 - 05:00

Gdańsk,
bilety 100 zł
przedsprzedaż 80 - 90 zł
gru 31

wtorek, g. 20:00

Gdańsk,
bilety 450 zł
wyprzedane
MENU BAL SYLWESTROWY

Koktajl powitalny

Przystawka:
Tatar z awokado serwowany na salsie paprykowo - pomidorowej podany z bułeczkami koktajlowymi.

Zupa:
Krem z zielonego groszku podawany z prażonym boczkiem, serem pleśniowym i grzankami ziołowymi.

Danie gorące:
Pieczona polędwica wieprzowa w cieście,, Francuskim ", aromatyzowana mieszanką ziół
z sosem ogórkowym serwowana z bukietem warzyw blanszowanych w akompaniamencie dyniowego puree.

Deser:
Delikatny mus waniliowy serwowany z malinami i bitą śmietaną,
oprószony płatkami czekolady

Przekąski zimne:
Mus z łososia wędzonego serwowany w kruchych babeczkach
Majoneziki z pstrąga potokowego pod delikatną galaretą
Tatar ze śledzia czerwonego na puchu śmietanowym

Schabik cielęcy faszerowany śliwkami moczonymi w koniaku owinięty boczkiem
Rolada wieprzowa faszerowana farszem węgierskim z czerwoną fasolą
Zawijaniec drobiowy faszerowany rodzynkami i orzechami laskowymi
Tymbaliki z kurczaka z groszkiem i marchewką

Sałatki:
Sałatka gyrosowa serwowana z sosem słodkie chilli
Sałatka kalafiorowa z tuńczykiem i koprem
Sałatka z selera naciowego

Marynaty:
Ogórek konserwowy
Papryczki marynowane
Pieczarki marynowane

Wędliny:
Szynka wiejska
Kabanosy
Sopocka
Salami

Dodatki:
Zimne sosy
Pieczywo
Masło

Po Północy:
Polewka ,,Gdańska" serwowana z racuszkami drożdżowymi
Szynka wieprzowa pieczona podana z kasza gryczaną i dwoma sosami
Serwowana przez kucharza

Napoje i alkohole:
Lampka wina do obiadu
Lampka wina musującego o północy
Soki owocowe - 1l na parę
Woda mineralna - 1l na parę
Wódka czysta 0,5 l na parę

CENA ZA OSOBE 250 ZŁ

UROCZYSTE ROZPCZĘCIE GODZINA 20:00
PROPONUJEMY PAŃSTWU WYKWINTNE MENU I ZABAWĘ DO BIAŁEGO RANA PRZY ORKIESTRZE
PROMOCJA DO DNIA 31 LISTOPAD 2008 10% RABATU

Archiwalne edycje imprezy