MENU BAL SYLWESTROWY
Koktajl powitalny
Przystawka:
Tatar z awokado serwowany na salsie paprykowo - pomidorowej podany z bułeczkami koktajlowymi.
Zupa:
Krem z zielonego groszku podawany z prażonym boczkiem, serem pleśniowym i grzankami ziołowymi.
Danie gorące:
Pieczona polędwica wieprzowa w cieście,, Francuskim ", aromatyzowana mieszanką ziół
z sosem ogórkowym serwowana z bukietem warzyw blanszowanych w akompaniamencie dyniowego puree.
Deser:
Delikatny mus waniliowy serwowany z malinami i bitą śmietaną,
oprószony płatkami czekolady
Przekąski zimne:
Mus z łososia wędzonego serwowany w kruchych babeczkach
Majoneziki z pstrąga potokowego pod delikatną galaretą
Tatar ze śledzia czerwonego na puchu śmietanowym
Schabik cielęcy faszerowany śliwkami moczonymi w koniaku owinięty boczkiem
Rolada wieprzowa faszerowana farszem węgierskim z czerwoną fasolą
Zawijaniec drobiowy faszerowany rodzynkami i orzechami laskowymi
Tymbaliki z kurczaka z groszkiem i marchewką
Sałatki:
Sałatka gyrosowa serwowana z sosem słodkie chilli
Sałatka kalafiorowa z tuńczykiem i koprem
Sałatka z selera naciowego
Marynaty:
Ogórek konserwowy
Papryczki marynowane
Pieczarki marynowane
Wędliny:
Szynka wiejska
Kabanosy
Sopocka
Salami
Dodatki:
Zimne sosy
Pieczywo
Masło
Po Północy:
Polewka ,,Gdańska" serwowana z racuszkami drożdżowymi
Szynka wieprzowa pieczona podana z kasza gryczaną i dwoma sosami
Serwowana przez kucharza
Napoje i alkohole:
Lampka wina do obiadu
Lampka wina musującego o północy
Soki owocowe - 1l na parę
Woda mineralna - 1l na parę
Wódka czysta 0,5 l na parę
CENA ZA OSOBE 250 ZŁ
UROCZYSTE ROZPCZĘCIE GODZINA 20:00
PROPONUJEMY PAŃSTWU WYKWINTNE MENU I ZABAWĘ DO BIAŁEGO RANA PRZY ORKIESTRZE
PROMOCJA DO DNIA 31 LISTOPAD 2008 10% RABATU