stat
Impreza już się odbyła

Sylwester nad morzem

Bal Sylwestrowy

gru 29

niedziela, g. 16:00, 19:00

bilety 140 zł
Kup bilet
gru 31-1.01

wtorek - środa, g. 20:00

Sopot,
bilety 1090 zł
Z przyjemnością pragniemy zaprosić Państwa na niezapomniany sylwester nad morzem!

Dzięki wyśmienitej kuchni, sympatycznej i profesjonalnej obsłudze, a także wyjątkowej aranżacji stworzymy Państwu wspaniały klimat do zabawy oraz dostarczymy niezapomnianych wrażeń smakowych i estetycznych.

Cena: 300zł / osoba

Proponujemy również noclegi ze śniadaniem w naszym Pensjonacie "JAŚ"
w cenie 150,00/ pokój 2 osobowy

Menu sylwestrowe

Przystawka

Gazpacho z tatarem łososiowym i warzywami w towarzystwie limonki i świeżego koperku z grzanką czosnkową

Zupa

Doskonała kompozycja z suszonych borowików i podgrzybków zupa krem na delikatnym rosole podana z orzechami włoskimi, lanymi kluseczkami i świeżą natką pietruszki

Danie główne

Zapiekana polędwiczka wieprzowa z sosem z kolendrą, czarnymi oliwkami, zapiekanym puree ziemniaczanym i octem balsamicznym z koroną brokuł

Deser

Zielone mascarpone z kiwi i kaktusem podane z nutą bitej śmietany i listkiem świeżej mięty

Na zimno nasi kucharze przygotują na lustrach:

- róże wędzonego łososia na sposób morski z oliwkami i świeżym koprem

- drobiowe roladki z pieczarkami, serem feta oraz cukinią

- pieczone roladki z indyka z boczkiem

- roladki ze schabu z nadzieniem śródziemnomorskim

- tradycyjny schab pieczony ze śliwką i morelą z karmelizowaną cebulką

- roladki wieprzowe z serem i czosnkiem, boczkiem, salami i szpinakiem

- roladki z ryb morskich nadziewane paluszkami krabowymi

- owoce morza, takie jak: małże neapolitańskie w winie, raki, krewetki królewskie o niebiańskim zapachu

- sosy na zimno trzy rodzaje (czosnkowy, koktajlowy, chrzanowy)

- pieczywo białe, ciemne, masło, warzywne marynaty

Sałatki podane na półmiskach:

- z brokułów w lekkim sosie ziołowym, ziarnami słonecznika i pieczoną wieprzowiną

- z kurczaka wędzonego, kapusty pekińskiej, papryki czerwonej i kukurydzy w sosie koktajlowym

- śledziowa z zielonym groszkiem, majonezem, musztardą, jogurtem naturalnym i szczypiorkiem

Słodki bufet (stół szwedzki)

- mini tarty z musem waniliowym i czekoladowym

- ciasta tradycyjne własnego wypieku

- tort noworoczny, świeże owoce

- kawa, herbata bez ograniczeń

Po północy:
- żurek wg. staropolskiej receptury podany w chlebku z jajkiem i białą kiełbasą (po 24.00)

- barszcz czerwony z pasztecikiem własnego wyrobu (ok. 2.00)