stat
Impreza już się odbyła

Sylwester nad morzem

Impreza sylwestrowa

To będzie niezapomniana, muzyczna noc - SMOOTH JAZZ, SWING, NEW JAZZ. Takie nazwiska jak ROMAN NASIŃSKI czyli DJ ROMERO oraz saksofonista Irek Wojtczak umilą sylwestrowe godziny.

Romero grając regularnie w wielu klubach Polski i Europy zawsze promował różne gatunki muzyki. Powołał do życia i animował pierwszy regularnie działający klub techno - "Forty" - w Gdańsku. Od samego początku rezydent i współtwórca wielu znaczących wydarzeń najsłynniejszego w Polsce i znanego w Europie sopockiego klubu "Sfinks", gdzie miał okazję support - ować, światową czołówkę dji i producentów z przełomu lat 1990-2000.

Irek Wojtczak - saksofonista, aranżer, twórca nieprzewidywalny, wymykający się jednoznacznym definicjom muzyki. Znakomicie wpisał się w polską scenę muzyczną gdzie jako saksofonista nagrał ponad czterdzieści albumów. Irek Wojtczak został doceniony przez czołowych amerykańskich krytyków magazynów All About Jazz i The New York City Jazz Record.
Do niewątpliwej uczty muzycznej dołączy kulinarny majstersztyk w postaci wyśmienitych dań.

MENU
Zupa
Vichyssoise-francuska zupa z pora i ziemniaków z grzankami ziołowymi-vege
lub (do wyboru)
Bulion z perliczki z warzywami julienne, kluseczkami z kaczki i oliwą lubczykową

Danie główne
Polędwiczka wieprzowa z sosem truflowym, marynowanym karczochem, gnocchi nadziewanym mascarpone i orzechami
lub (do wyboru)
Pstrąg z sosem vierge, piklowanym fenkułem i sajgonkami wegetariańskimi

Deser
Tiramisu z Adwokatem

Przekąski zimne w stole
Carpaccio z buraka z piklowaną dynią, rukolą, prażonym słonecznikiem, oliwą bazyliową
Cukinia z twarożkiem koperkowym i cydrowym sosem winegret
Roladki z indyka z bazylią i migdałami
Tatar wołowy z piklowanymi grzybami shimeji, majonezem majerankowym i piklowaną gorczycą
Grillowane warzywa macerowane w oliwie ziołowej i balsamico

Desery w stole
Mini bezy z musem z białej czekolady i sosem mango
Brownie z musem śliwkowym
Panna cotta z truskawkami

Danie ciepłe około północy
Gulaszowa zupa z dzika, z warzywami i lanymi kluskami
lub (do wyboru)
Caponata z ciecierzycą

Napoje
Kawa, herbata,
Woda, soki, napoje gazowane

Kieliszek prosecco o północy

Szczegóły oferty i rezerwacja:
email: gastronomia@bart.sopot.pl
tel. 730 320 207

Facebook Mamuszki 14

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    520 zł
Cena: 520 zł/os