Jak co roku, tak być musi,
W ten dzień wszystkich Was przymusi,
By przydreptać w nasze wrota,
Pojeść, popić czym ochota,
Będą tańce i śpiewanie,
Będzie hucznie, Panowie i Panie.
Każdy kto zabawę lubi,
Niech wie, że w „Falko” zły humor zgubi.
A tym samym zapraszamy
i naszą kartę menu otwieramy.Oto co wam podamy.....
Kiedy już do nas dotrzecie to na dzień dobry coś mocniejszego dostaniecie.
Powitalny Cocktail
Gdy za stołem zasiądziecie odpust dajcie wszelkiej diecie, czeka na was grom smaczności, a wśród nich same nowości:
Kolorowa mozaika w glazurze
Rolada z kaczki z farszem wieprzowym
Łososiowo szpinakowa tęcza w otoczce kruczęcia
Plater smakowitych wędlin
Sałatka Francuzka w melonie
Na dobry początek aby rozbudzić Wasz żołądek przystawkę podamy:
Delikatne płaty ciasta nadziewane soczystym łososiem podawane z dipem kawioru.
Gdy apetycik już rozgrzany to ciepłą zupkę podamy:
Krem z darów morza z nutką pikanterii.
Kelnerzy dyskretnie poobserwują, jak Wasze brzuszki reagują, po czym Danie główne zaserwują:
Aromatyczny zawijaniec z delikatnej polędwicy serwowany z ziemniaczkami oraz z grilowanymi warzywami.
Odpoczynku nie przewidujemy bo za chwilę z sylwestrowym tortem wjedziemy.
Sylwestrowy tort zabajony z dodatkiem adwokata rozświetlony ognistymi racami.
A temu komu wciąż jest mało proponujemy dzika wcinać śmiało.
Pieczony dzik w całości podawany z polskimi ziemniakami, ogórkiem kiszonym i sosem, serwowany przez samego Szefa Kuchni.
A dla wskrzeszenia sił straconych, proponujemy barszcz z buraków czerwonych.
Napoi zimnych i gorącym, ograniczać nie będziemy- pijcie do woli.
Ale z wódeczką to miarkujcie, bo od nas macie tylko 0,5l na parę.
No i oczywiście szampana też dostaniecie.
Menu już Wam zdradziliśmy
Ale na tym nie skończyliśmy
Reszta atrakcji to niespodzianka,
Która towarzyszyć Wam będzie do białego ranka.
Bawcie się i myślcie co to takiego,
A my Wam uświetnimy ten wieczór na całego.