stat
Impreza już się odbyła
Aktualna edycja:
Sylwester 2024

Sylwester w Hotelu Haffner

Bal Sylwestrowy

gru 31

wtorek, g. 20:00

bilety 425 zł
gru 31-1.01

wtorek - środa, g. 20:00

bilety 450 zł

Sylwester w Hotelu Haffner



Wskazówki zegara w miarowym tempie odmierzają czas,

Błękit nieba chowa się w Bałtyku,

Tysiące gwiazd przeglądają się w morskiej tafli, walcząc z morską bryzą,

W domach króluje zapach perfum,

Słychać szelest tafty, muślinów, koronek...

Zaskakuje czerń smokingów...

Ostatnie minuty starego roku zbliżają się nieuchronnie,

Niosąc nadzieję na spełnienie najskrytszych marzeń

W nadchodzących chwilach Nowego Roku.


W niezwykłą podróż kulinarną pełną smaków i aromatów z najodleglejszych

zakątków świata zaprasza do hotelowej restauracji Chef de Cuisine

Łukasz Szczepaniak. Podczas uroczystej kolacji sylwestrowej,

przy dźwiękach pianina, w blasku świec zasmakują

Państwo w wybornych sałatach, pasztetach oraz delikatesach

z ryb i mięsiw. Wszystko okrasimy delikatnymi deserami

od naszego Chef de Patisserie.

Spragnionych tańca porwiemy po godzinie 23:00 na parkiet

z muzyką mechaniczną!


Zapraszamy na godzinę 19:00


KOLACJA SERWOWANA


Przystawki zimne

Wybór sałat skropionych sosem z zielonej sałaty, z warzywami

ze smażonymi małżami świętego Jakuba i langustynkami

lub

Carpaccio z jesiotra i sandacza z oliwą z pestek słonecznika, kaparami,

pomidorami i płatkami parmezanu

lub

Pasztet z wątróbki Foie Gras z galaretką żurawinową i chałką maślaną


Przystawki ciepłe

Ślimaki w maśle czosnkowym z dodatkiem białego wina

lub

Przepiórki podane z sosem jałowcowo-tymiankowym

lub

Fettucine szpinakowe z kawałkami combra z królika w sosie serowym

z dodatkiem pomidorków cherry


Zupy

Zupa homarowa z pianką truflową

lub

Esencjonalny bulion z kuleczkami cielęcymi i warzywami


Dania główne

Filet z jesiotra na puree z kasztanów, podany z opiekanymi marynowanymi karczochami

i marchewką duszoną w szampanie glazurowaną na miodzie spadziowym

lub

Smażona marynowana pierś z kaczki, podana z sosem żurawinowym, plackiem

z dyni z dodatkiem owocu mango, oraz gruszką marynowaną

w czerwonym winie z dodatkiem goździków

lub

Kotlety cielęce podane na musie z ciecierzycy, sosie tymiankowo-rozmarynowym

z dodatkiem czerwonego wina, warzywami z grilla marynowanymi w occie balsamicznym

i oliwie z oliwek

lub

Filet z dorady podany na smażonej rukoli i szpinaku, z dodatkiem risotto

z suszonymi pomidorami


Desery

Crêpe Suzette z lodem śmietankowym flambirowane likierem pomarańczowym

lub

Parfait kokosowe z dodatkiem sosu truskawkowego

lub

Crème brûlée o smaku karmelowym podany z sosem malinowo-jagodowym


Alkohole

Absolut Blue - 0,50l / dla 2 osób

Butelka wina - 0,75l / dla 2 osób


Napoje

Kawa, herbata, woda, soki


BUFET ZIMNY PO 23:00


Przystawki

Tatar z marynowanego łososia z czerwoną cebulą, kaparami i świeżą papryką

Sum marynowany w białym winie i warzywach

Płatki polędwiczki wieprzowej skropione sosem z sera pleśniowego oprószone pistacjami

Pieczona na różowo wołowina z sosami do wyboru

Terrina warzywna z kozim serem i balsamicznym vinaigrette

Koktajl z krewetek na listkach cykorii


Sałatki

Sałatka caprese - świeże pomidory i włoska mozzarella z dodatkiem sosu pesto i orzeszków pini

Sałatka z trójkolorowego penne z marynowanymi warzywami i oliwą bazyliową

Sałatka grecka z serem feta i świeżą bazylią


Zupa

Żurek na domowym zakwasie z białą kiełbasą


Danie główne

Udka z kurczaka otulone w boczek wędzony pieczone z pomarańczami

Eskalopki wieprzowe podane w sosie serowym

Ziemniaki pieczone ze świeżymi ziołami

Wybór warzyw


Deser

Sernik miodowy

Tort Paris Brest

Świeże owoce


Rezerwacja


Rezerwacji miejsc prosimy dokonywać pod numerem tel. 0048 58 550 99 99 lub e-mailem: sylwester@hotelhaffner.pl. Koszt - 400,00 PLN/osoba.


Rezerwacji miejsc wraz z noclegiem i bogatym śniadaniem bufetowym prosimy dokonywać pod numerem 0048 58 550 99 99 lub e-mailem: sylwester@hotelhaffner.pl. Koszt wraz z noclegiem - 550,00 PLN/osoba*.

* nocleg w pokoju dwuosobowym




Sylwester dla Dzieci



W ten szczególny dzień nie zapomnieliśmy również o wszystkich dzieciach odwiedzających nasz hotel. W hotelowym Pokoju Pirata przygotujemy specjalną zabawę sylwestrową pod okiem profesjonalnej opiekunki. Niespodzianki, konkursy i wiele, wiele doskonałej zabawy, to wszystko będzie czekać na najmłodszych naszych Gości. Oczywiście przygotujemy specjalne pyszne menu, które zaspokoi głód każdego malucha!


Sylwester dla dzieci: 100,00 PLN/dziecko

Prosimy o wcześniejszą rezerwację

Archiwalne edycje imprezy