Sylwester w Hotelu Haffner
Wskazówki zegara w miarowym tempie odmierzają czas,
Błękit nieba chowa się w Bałtyku,
Tysiące gwiazd przeglądają się w morskiej tafli, walcząc z morską bryzą,
W domach króluje zapach perfum,
Słychać szelest tafty, muślinów, koronek...
Zaskakuje czerń smokingów...
Ostatnie minuty starego roku zbliżają się nieuchronnie,
Niosąc nadzieję na spełnienie najskrytszych marzeń
W nadchodzących chwilach Nowego Roku.
W niezwykłą podróż kulinarną pełną smaków i aromatów z najodleglejszych
zakątków świata zaprasza do hotelowej restauracji Chef de Cuisine
Łukasz Szczepaniak. Podczas uroczystej kolacji sylwestrowej,
przy dźwiękach pianina, w blasku świec zasmakują
Państwo w wybornych sałatach, pasztetach oraz delikatesach
z ryb i mięsiw. Wszystko okrasimy delikatnymi deserami
od naszego Chef de Patisserie.
Spragnionych tańca porwiemy po godzinie 23:00 na parkiet
z muzyką mechaniczną!
Zapraszamy na godzinę 19:00
KOLACJA SERWOWANA
Przystawki zimne
Wybór sałat skropionych sosem z zielonej sałaty, z warzywami
ze smażonymi małżami świętego Jakuba i langustynkami
lub
Carpaccio z jesiotra i sandacza z oliwą z pestek słonecznika, kaparami,
pomidorami i płatkami parmezanu
lub
Pasztet z wątróbki Foie Gras z galaretką żurawinową i chałką maślaną
Przystawki ciepłe
Ślimaki w maśle czosnkowym z dodatkiem białego wina
lub
Przepiórki podane z sosem jałowcowo-tymiankowym
lub
Fettucine szpinakowe z kawałkami combra z królika w sosie serowym
z dodatkiem pomidorków cherry
Zupy
Zupa homarowa z pianką truflową
lub
Esencjonalny bulion z kuleczkami cielęcymi i warzywami
Dania główne
Filet z jesiotra na puree z kasztanów, podany z opiekanymi marynowanymi karczochami
i marchewką duszoną w szampanie glazurowaną na miodzie spadziowym
lub
Smażona marynowana pierś z kaczki, podana z sosem żurawinowym, plackiem
z dyni z dodatkiem owocu mango, oraz gruszką marynowaną
w czerwonym winie z dodatkiem goździków
lub
Kotlety cielęce podane na musie z ciecierzycy, sosie tymiankowo-rozmarynowym
z dodatkiem czerwonego wina, warzywami z grilla marynowanymi w occie balsamicznym
i oliwie z oliwek
lub
Filet z dorady podany na smażonej rukoli i szpinaku, z dodatkiem risotto
z suszonymi pomidorami
Desery
Crêpe Suzette z lodem śmietankowym flambirowane likierem pomarańczowym
lub
Parfait kokosowe z dodatkiem sosu truskawkowego
lub
Crème brûlée o smaku karmelowym podany z sosem malinowo-jagodowym
Alkohole
Absolut Blue - 0,50l / dla 2 osób
Butelka wina - 0,75l / dla 2 osób
Napoje
Kawa, herbata, woda, soki
BUFET ZIMNY PO 23:00
Przystawki
Tatar z marynowanego łososia z czerwoną cebulą, kaparami i świeżą papryką
Sum marynowany w białym winie i warzywach
Płatki polędwiczki wieprzowej skropione sosem z sera pleśniowego oprószone pistacjami
Pieczona na różowo wołowina z sosami do wyboru
Terrina warzywna z kozim serem i balsamicznym vinaigrette
Koktajl z krewetek na listkach cykorii
Sałatki
Sałatka caprese - świeże pomidory i włoska mozzarella z dodatkiem sosu pesto i orzeszków pini
Sałatka z trójkolorowego penne z marynowanymi warzywami i oliwą bazyliową
Sałatka grecka z serem feta i świeżą bazylią
Zupa
Żurek na domowym zakwasie z białą kiełbasą
Danie główne
Udka z kurczaka otulone w boczek wędzony pieczone z pomarańczami
Eskalopki wieprzowe podane w sosie serowym
Ziemniaki pieczone ze świeżymi ziołami
Wybór warzyw
Deser
Sernik miodowy
Tort Paris Brest
Świeże owoce
Rezerwacja
Rezerwacji miejsc prosimy dokonywać pod numerem tel. 0048 58 550 99 99 lub e-mailem: sylwester@hotelhaffner.pl. Koszt - 400,00 PLN/osoba.
Rezerwacji miejsc wraz z noclegiem i bogatym śniadaniem bufetowym prosimy dokonywać pod numerem 0048 58 550 99 99 lub e-mailem: sylwester@hotelhaffner.pl. Koszt wraz z noclegiem - 550,00 PLN/osoba*.
* nocleg w pokoju dwuosobowym
Sylwester dla Dzieci
W ten szczególny dzień nie zapomnieliśmy również o wszystkich dzieciach odwiedzających nasz hotel. W hotelowym Pokoju Pirata przygotujemy specjalną zabawę sylwestrową pod okiem profesjonalnej opiekunki. Niespodzianki, konkursy i wiele, wiele doskonałej zabawy, to wszystko będzie czekać na najmłodszych naszych Gości. Oczywiście przygotujemy specjalne pyszne menu, które zaspokoi głód każdego malucha!
Sylwester dla dzieci: 100,00 PLN/dziecko
Prosimy o wcześniejszą rezerwację