stat
Impreza już się odbyła

Sylwester w Restauracji Malinowy Ogród w hotelu Dom Muzyka

Impreza sylwestrowa

Nie ma nic przyjemniejszego, niż powitania.

Proponujemy Państwu powitanie Nowego Roku
w Restauracji Malinowy Ogród
ul.Łąkowa 1-2 w Gdańsku


Tą wyjątkową w roku noc uatrakcyjni Państwu muzyka latino w wykonaniu D.J.
A szampańską zabawę poprowadzi wodzirej
Odbędziecie także podróż kulinarną, na którą zaprasza
Szef Kuchni Janusz Nowak wraz z załogą Noc pełna niespodzianek i konkursów z nagrodami , a wśród nich:
wybór Królowej i Króla Balu,
Gwarantujemy szampańską zabawę w cenie 320 zł za osobę.

Dla gości bawiących się na Balu Sylwestrowym w "Malinowym Ogrodzie" przy ul.Łąkowej 1-2
"HOTEL DOM MUZYKA" przygotował ofertę specjalną
256 zł ( plus opłata miejscowa ) za pokój dwuosobowy ze śniadaniem


MENU
Drink sylwestrowy na start
-receptura stworzona specjalnie na ostatni wieczór roku
PRZEKĄSKA ZIMNA NA POCZĄTEK:
ostryga podana na sposób klasyczny ( muszla umyta, otwarta , ostryga odcięta od muszli)
pierożek z ciasta fillo smażony , faszerowany jagnięciną z marynowaną cebulą, na sosie ziołowym vinaigrette,
pieczywo, masło smakowe

ZUPA:
Krem z grzybów leśnych z diablotką z ciasta francuskiego
DANIE GŁÓWNE:
Zraz z cielęciny, faszerowany warzywami podany na sosie własnym, ziemniaki gratiné i karmelizowana marchewka paryska

PRZEKĄSKI ZIMNE:
klasyczny pstrąg w galarecie
roladka z okonia i łososia faszerowana szpinakiem
marynowane małże nowozelandzkie w duecie z krewetkami tygrysimi, na pikantnej salsie pomidorowej tartaletki paprykowo - sardynkowe
rolada z pieczonego dzika, na sosie żurawinowo - jeżynowym
pieczona kaczka po duńsku, faszerowana drobiową wątróbką, rodzynkami i śliwkami
terrina z indyka podana na sosie chrzanowym
ballotina z kurczaka faszerowana omletem, groszkiem i marchewką
tyke z wieprzowiny na dipie curry

SAŁATKI:
sałatka śledziowa po myśliwsku, w sosie jogurtowym
sałatka waldorf z selera korzeniowego, orzechów włoskich doprawiana miętą, z sosem majonezowym
Wybór pieczywa razowego i bułeczek oraz smakowe masła

BUFET SŁODKI:
wybór ciast domowych w papilotach ( sernik, jabłecznik, jogurtowiec, makowiec)
muffinka z deserowej czekolady z malinami
Niespodzianka wieczoru

PO PÓŁNOCY :
barszcz biały z krążkami palcówki i jajkiem przepiórczym
podwędzana jałowcem szynka wieprzowa z nogą, pieczona w goździkach, serwowana przez Szefa Kuchni

NAPOJE I ALKOHOLE :
Woda mineralna "Ostromecko" butelka 330 ml na osobę
Soki owocowe "Tymbark" 500 ml na osobę
Wódka Finlandia - 250 ml na osobę albo wino wytrawne białe lub czerwone 375 ml na osobę
Kieliszek wina musującego przed północą na przywitanie Nowego Roku