stat
Impreza już się odbyła

Sylwestrowa Noc w ELISKIRZE

Kolacja sylwestrowa

Serdecznie zapraszamy do ELIKSIRu na ostatnią noc 2018 roku! To wyjątkowe wydarzenie nie będzie możliwe bez Was! Przywitajcie Nowy Rok na Hemara 1 w Gdańsku, a my zapewnimy Wam wyjątkową atmosferę i szampańską zabawę!

Kuchnia i bar zadbają o Wasze podniebienia, a DJ przez całą noc będzie grał największe przeboje tego roku i nie tylko!

Na dobry początek zaczniemy od Welcome Drink, czyli od toniku własnej produkcji z aromatem bergamotki i likierem ziołowym.

DC (dress code): AD II INFORMAL ATTIRE

MENU

Amuse bouche

Kolacja:

1. Marynowany w marchwi śledź / mikro sałatka ziemniaczana ze szczypiorkiem / natka pietruszki / gruboziarnista musztarda /cytrusowy chips
Koktajl: Whisky Jameson / ziołowa zalewa piklowa

2. Krem z duszonego pora na białym winie / karmelizowana wołowina z Pniew / chips z sera

3. Pieczony filet z łososia / grillowane warzywa / czarne risotto / sos pomarańczowy / sałatka z piklowanych warzyw
Koktajl: Absolut Elyx / soda hibiskusowa / cytryna / cukier

4. Rostbeef sous vide z polskiej wołowiny z Pniew / gratin ziemniaczano - grzybowa z tymiankiem / puree z pieczonej dyni / płynny berneise / sos z czerwonego wina
Koktajl: Havana Club Especial / syrop porter / kawa

5. Orzechowa beza / waniliowy mus chantilly / duszone owoce w czerwonym winie i miodzie
Koktajl: Olmeca Altos Plata / likier Suze / limonka / solanka cytrusowa

O północy przywitamy Nowy 2019 Rok kieliszkiem szampana Champagne G.H.MUMM

Szef Kuchni: Paweł Wątor

EN
5-course + 4 matched cocktails tasting menu (served, not a buffet)

Welcome Drink: Homemade tonic / bergamot aroma / herbal liqueur

1. Herring marinated in carrots / micro potato salad with dill / parsley / coarse mustard / citrus crisp
cocktail: whiskey Jameson / herbal pickle

2. Braised leek cream soup on white wine / caramelized beef from Pniewy / cheese crisp

3. Baked salmon fillet / grilled vegetables / black risotto / orange sauce / pickled vegetable salad
cocktail: Absolut Elyx / hibiscus soda / lemon / sugar

4. Polish rost beef sous vide / potato-mushroom gratin with thyme / baked pumpkin puree / liquid bearnaise / red wine sauce
cocktail: Rum Havana Club Especial / porter syrup / coffee

5. nutty meringue / vanilla chantilly mousse / fruit braised in red wine and honey
cocktail: tequila Olmeca Altos Plata / Suze liqueur / lime / citrus brine
Glass of G.H. Mumm Champagne at midnight

ELIKSIR (www.eliksir.pl) jest wyjątkowym miejscem na gastronomicznej mapie Trójmiasta. To połączenie restauracji, koktajlbaru oraz niezależnej przestrzeni eventowej. Myślą przewodnią lokalu jest foodpairing czyli sztuka łączenia smaków.

Nasze menu skonstruowane jest w taki sposób, aby intensyfikować doznania smakowe - do każdego dania przypisany jest specjalnie dopasowany koktajl. W naszym menu znajdziecie połączenia nowatorskie, ciekawe, ale również te klasyczne podane w swych najlepszych odsłonach.

Eliksir to miejsce ,w którym doświadczycie kulinariów na najwyższym poziomie w miłej atmosferze.

Informacja o biletach

Ilość miejsc (bardzo) ograniczona 
Cena 399 zł/osoba +10% serwisu 

Rezerwacje: 
 +48 570 191 910 
 info@eliksir.pl

Zakup biletów przez serwis evenea: https://sylwestrowanocweliksirze2018.evenea.pl/
https://sylwesterweliksirze.pl/