Restauracja Sztuczka zaprasza na 5-daniową kolację z cyklu "Sztuczka Dookoła Świata". Tematem kolacji będzie Azja.
Menu: tatar z tuńczyka / szczypior / ponzu / chips z nori / sałatka z rzepy / prażonych czosnek
tuna tartar / chives / ponzu / nori chips / turnip salad / roasted garlic
yakitori
duszone udko z kurczaka / por w słodkim sosie sojowym ( kabayaki) / sezamek / świeży koper włoski
braised chicken leg / leek in sweet soy sauce (kabayaki) / sesame bar / raw fennel
bulion z pieczonego kurczaka z liśćmi limonki / mus z batata z chili
żel kokosowy / kolendra / gyoza wieprzowa z kapustą pekińską
roasted chicken broth with lime leafs / sweet potato mousse with chili
coconut gel / coriander / pork gyoza with chinese cabbage
marynowana w teriyaki pierś z kaczki / puree z fasoli / smażony pak choi / tapioka teriyaki ze śliwka / pomarańcza
duck breast marinated in teriyaki / bean puree / pan - fried pak choi / teriyaki tapioca with plum / orange
sernik imbirowy / kruszonka z białej czekolady z pastą miso / lody cytrynowe z matcha
gingerbread cheesecake / white chocolate crumble with miso paste / lemon ice cream with matcha