Sztuka Kulinarna 2024. Warsztaty i konkurs. Stowarzyszenie Przyjaciół Wyspy Sobieszewskiej zaprasza ma warsztaty kulinarne Słodki Gdańsk oraz konkurs kulinarny na najlepszy słodki produkt: tort, deser, ciasto z wykorzystaniem czekolady, kakao, chałwy, wanilii, rodzynek, migdałów, orzechów, owoców itp. Wydarzenia odbędą się 14 i 16 listopada w Kurorcie Stara Wędzarnia przy ul. Nadwiślańskiej 79 w Górkach Wschodnich.
Warsztaty kulinarne Słodki GdańskJak przygotować przepyszne słodkości, które wpisują się w gdańską tradycję? W tym trudnym zadaniu uczestników i uczestniczki warsztatów Słodki Gdańsk wspierać będą Aleksandra Kucharska, współautorka książki Smaki Gdańska oraz Maria Domagała, szefowa produkcji Zakładów Cukierniczych Bałtyk. Słodkości pod okiem ekspertek będzie można przygotowywać 14 listopada o godz. 17.00 oraz 16 listopada od godz. 16.00. Warsztaty odbędą się w Kurorcie Stara Wędzarnia przy ul. Nadwiślańskiej 79 w Górkach Wschodnich, na Wyspie Sobieszewskiej. Wstęp wolny, organizator zapewnia wszelkie materiały.
Zapisy i informacje: spws@spws-wyspa.pl, tel. 502 969 187.
Konkurs kulinarny na najlepszy tort/ciasto/deserPo raz kolejny Stowarzyszenie Przyjaciół Wyspy Sobieszewskiej zaprasza także do udziału w konkursie kulinarnym. Przewodniczącym komisji konkursowej będzie Artur Michna, autor bloga krytykulinarny.pl. W tegorocznym konkursie należy przynieść gotowy słodki produkt: ciasto, deser, tort, w którego składzie znajdziemy kakao, wanilię, czekoladę, chałwę, rodzynki, migdały, orzechy lub owoce. Uczestnicy konkursu powinni mieć powyżej 13 lat, osobiście przygotować potrawę, wyrazić zgodę na upowszechnienie przepisu i zdjęcia przygotowanej słodkości oraz dołączyć wykaz użytych składników. Udział w konkursie jest nieodpłatny, zapisy i informacje: spws@spws-wyspa.pl, tel. 502 969 187.