stat
Impreza już się odbyła

Szukanie odpornosci w sobie + warsztat domowej hodowli kiełków

Tym razem wzmocnimy odporność i zadbamy o wewnętrzną harmonię i spokój. Będzie o poszukiwaniu odporności w sobie, wspieraniu się jedzeniem, w relacji do spokoju i równowagi emocji. Podsumowanie tematów związanych z jedzeniem i sięganiem w kuchni po aktywne związki w roślinach, które wspierają odporność. Dla uczestników e-book o odporności w małych krokach, z przepisami m.inn. na pasty, napary i mikstury dające energię do walki z patogenami na co dzień.

paź 18

piątek, g. 18:00

Wstęp wolny
paź 20

niedziela, g. 9:00

bilety 350 zł
Dodatkowo przygotujemy razem domową hodowlę kiełków (rzodkiewki, buraka i zielonego groszku) najprostszą metodą tzw. słoikową, do przygotowania od zaraz. Rośliny gromadzą w nasionach wszystko, co najlepsze: białka, witaminy, minerały. Kiełki są bogatym źródłem witamin, aminokwasów, kwasów nukleinowych, chlorofilu i składników mineralnych i działają jak zastrzyk energii życiowej. Uczestnicy wyjdą z ulubionym słoikiem kiełków, aby kontynuować hodowlę w domu.

Materiały oraz surowce zapewniamy w cenie warsztatu.

Warsztaty poprowadzi:
Monika Adameczek - psychodietetyczka, psycholog, promotor zdrowia, trener metody EFT, terapeutka SPA. Na co dzień prowadzi pracownię psychodietetyki Śmiech w kuchni, konsultacje w przestrzeni pomiędzy emocjami a jedzeniem oraz warsztaty z roślinami, tłoczeniem olejów i gotowaniem. Przekonana, że wiele można zmienić stosując metodę małych kroków i prostych rozwiązań, szczególnie w aspekcie uwalniania emocji, redukcji stresu i napięć. Stąd od niedawna praktykuje masaże ajurwedyjskie. W wolnych chwilach fotografuje owoce i warzywa. Autorka audycji "Śmiech w kuchni - o jedzeniu i emocjach" w Gdynia Radio.