Już 7 marca 2025 roku restauracja TYGLE Gdańskie ponownie otworzy swoje drzwi dla miłośników wykwintnej kuchni, w ramach
II. KOLACJI DEGUSTACYJNEJ TYGLE and the Stars.To wyjątkowe wydarzenie, które zainaugurujemy po raz drugi będzie prawdziwą ucztą dla zmysłów, w której połączenie pasji, talentu i sztuki kulinarnej zagości na talerzach, w towarzystwie najlepszych Szefów Kuchni.
W sercu Gdańska, w niezwykłej atmosferze, będziemy mieli zaszczyt gościć znakomitego
Szefa Kuchni Juanlu Fernández, twórcę restauracji
LÚ Cocina y Alma, która w krótkim czasie zdobyła uznanie na całym świecie, w tym
dwie Gwiazdki MICHELIN. Juanlu Fernández, pochodzący z Jerez de la Frontera, łączy w swojej kuchni tradycyjne andaluzyjskie smaki z nowoczesnymi technikami kulinarnymi, co czyni go jednym z najważniejszych szefów kuchni w Hiszpanii. Jego twórcze podejście do gotowania oraz niepowtarzalne pomysły spotkają się z wizją i umiejętnościami
Szefa Kuchni Tygli Gdańskich, Michała Stężalskiego. Razem stworzą niezwykłe dania, które zachwycą nawet najbardziej wymagających smakoszy.
Goście, którzy zdecydują się na tę wyjątkową kolację, będą mieli okazję skosztować pełnego menu degustacyjnego, wypełnionego różnorodnymi smakami, aromatami i wizualnymi dziełami sztuki kulinarnej.
Juanlu Fernández i Michał Stężalski połączą tego wieczoru lokalne składniki obu regionów, oddając hołd kulturom, z których się wywodzą. Do każdego dania zostanie starannie dobrane wino, dopełniając smakowe doznania, tworząc
swoisty TYGIEL KULINARNY i przenosząc tym samym Gości w podróż po smakach świata.
Sięgajcie gwiazd wraz z nami!
Cena: 490 zł / os.KUP BILET ON-LINE!
https://tyglegdanskie.pl/produkt/kolacja-degustacyjna-7-marca-2025-490-zl-osoba/
Kontakt: manager@tyglegdanskie.pl
+48 660 097 130