Tacos to najpopularniejsze danie kuchni meksykańskiej, które stało się swoistym symbolem tego kraju. Tacos stanowi rodzaj przekąski, którą zjada się "na raz". To popularne jedzenie dostępne jest w większości meksykańskich lokali. To, co czyni tacos wyjątkowym jest to, że można serwować je w różnych wariantach, z różnymi dodatkami i sosami. W czym tkwi ich tajemnica? Tego dowiecie się na naszych warsztatach, gdzie przygotujemy podstawę do Tacosów czyli Tortille następnie farsze i salsy.
Co przygotujemy? - Tortilla czyli podstawa każdego tacos
- Carne Asada (Grillowana wołowina)
- Pollo - kurczak
- Carnitas (wieprzowina pieczona w cytrusach)
- Baja (ryba)
- Salsy
Bonus:- Zajęcia rozpoczniemy od krótkiego wstępu na temat tradycyjnej kuchni, historii oraz ciekawostek.
- Dostęp do zamkniętej grupy Skōma Food Club.
Co zapewniamy:- Poczęstunek kieliszkiem Prosecco!
- Broszurę z przepisami
- Fartuch, który możesz zabrać do domu
- Wszystkie składniki niezbędne do przygotowania dań
- Zmywanie naczyń!
Kto prowadzi:Mariusz Buller
Co musisz przynieść:
- Buty na płaskiej podeszwie
- Wskazane są długie spodnie i bluzka z długim rękawem
- Plastikowe naczynia bądź słoiki, aby zabrać na wynos pozostałe dania.
Alergie i ograniczenia dietetyczne:Tam gdzie jest to możliwie chętnie zmieniamy przepisy. Niektóre warsztaty będą jednak nieodpowiednie dla osób ze szczególnymi nietolerancjami. Zadzwoń do nas, aby omówić wszelkie istotne alergeny z członkiem zespołu: 507 776 778.