Zapraszamy na światową premierę kolacji w wykonaniu Szefa Kuchni destylarni The Macallan! Już niedługo w restauracji ARCO odbędzie się kolejna, niezwykle inspirująca kolacja połączona z degustacją starannie wyselekcjonowanych, najznamienitszych win oraz whisky The Macallan. Przed nami wybitna uczta dla zmysłów w najbardziej wyjątkowym miejscu w całym Trójmieście - na 33. piętrze Olivia Star. Tym razem niezwykłych emocji dostarczy nam Paweł Sowa - Szef Kuchni restauracji w destylarni The Macallan, który po raz pierwszy przygotuje oficjalną kolację poza posiadłością destylarni. Goście ARCO będą mieli niepowtarzalną okazję do skosztowania potraw z menu skomponowanego przez Szefów: Pawła Sowę, Paco Péreza (6*) oraz Antonia Arcieri (1*).
Każde danie z menu nawiązuje do procesu produkcji wyśmienitych trunków, co czyni je jeszcze bardziej wyjątkowym. Szefowie wykorzystali oryginalne składniki, aby dostarczyć Gościom doświadczeń, jakich nie da się porównać do żadnych innych. Jest to ukłon nie tylko w stronę uważnego, wieloletniego procesu produkcji cenionej na całym świecie whisky, ale również najwyższej jakości składników, a także sile lokalnych tradycji.
The Macallan to destylarnia znana na całym świecie z niezrównanego kunsztu, kreatywności i innowacyjności. Każda butelka single malt kryje w sobie prawdziwe bogactwo smaków, które warto odkryć. Do dziś największy wpływ na uznane portfolio single maltów The Macallan mają dębowe beczki sezonowane sherry, z których jego whisky czerpie swoje charakterystyczne smaki, aromaty i naturalny kolor.
The Macallan Estate Dinner to wydarzenie jedyne w swoim rodzaju, którego nie można przegapić!
Data i czas: 28 marca, godzina 18:30
Cena: 750 PLN/os.
Cena obejmuje kolację oraz wyjątkowy pairing wina i whisky.
Rezerwacje:+48 731 334 332 |
info@arcorestaurant.com