THE RAMEN SHOW - Letni Tantanmen z Charakterem. "Domowe tare × wyraziste przyprawy w jednej wyjątkowej misce. Miłośnicy RAMENU to coś dla Was! Zapraszamy na plenerowy pokaz gotowania ramenu na żywo, podczas którego krok po kroku zobaczycie, jak powstaje autentyczna, aromatyczna miska japońskiego klasyka!
W programie: profesjonalnie przygotowany bulion drobiowy, domowa pasta sezamowa (shibamajang), aromatyczny olej chili i owocowy ocet to wszystko stworzy pełną smaku i zapachu kompozycję.
W centrum wydarzenia znajdzie się letnia wersja ramenu w stylu Tantanmen przygotowywana od podstaw!
Chcesz spróbować? Uczestnicy będą mogli skosztować gotowego dania na miejscu!
Dodatkowo każdy otrzyma praktyczne wskazówki i przepisy do wykorzystania w domowej kuchni.
Prowadzący: Kohei Yagi - naukowiec, który zakochał się w ramenie!
Kohei Yagi to wyjątkowy szef kuchni i przedsiębiorca ramenowy pochodzący z Hiroszimy, który zanim zaczął tworzyć kultowe miski z makaronem był genetykiem! Zamiast pipety chwycił za chochlę, a swoją naukową precyzję przeniósł do świata gastronomii.
Dziś prowadzi sześć autorskich restauracji ramenowych w Polsce (m.in. G-Ramen, KIKUYA, UKIUKI), a jego uczniowie rozkręcają własne lokale w całym kraju. Wiosną 2025 jego wegański ramen zrobił furorę w Japonii, a Kohei uznawany jest za jednego z czołowych ambasadorów kultury ramenowej w Europie.
Jego misja jest prostsza niż myślisz:Chcę nieść światu pokój przez ramen.
Każda miska to połączenie nauki, rzemiosła i luzu zrobiona z sercem i smakiem, którym Kohei chętnie się dzieli.
Pokazy odbędą się:
W sobotę 17.05 o godzinie 12:00
W niedzielę 18.05 o godzinie 12:00
Co Was czeka?
- Wprowadzenie do bulionu i składników
- Jak przygotować tare i owocowy ocet
- Sekrety oleju chili przyprawy i technika
- Pokaz finalnego składania i serwowania dania
- Sesja Q&A z profesjonalnymi poradami ramenowymi
- Degustacja dla chętnych