Zapraszamy na degustację wyjątkowej, cenionej przez koneserów whisky The Balvenie, połączonej z fenomenalną kolacją na 33 piętrze.
The Balvenie to ostatnia destylarnia, która wytwarza whisky zgodnie z wielopokoleniową tradycją - eksperci wierzą w najwyższą wartość produktów tworzonych z miłością oraz zaangażowaniem. Za każdą butelką The Balvenie stoi inna, fascynująca historia oraz umiejętności i doświadczenie pełnych pasji rzemieślników.
Jeśli jesteście spragnieni nowych, inspirujących i zaskakujących smaków, mamy dla Was doskonałą wiadomość - podczas tego wieczoru będziecie mieli okazję skosztowania prawdziwych perełek świata single malt - między innymi wyjątkowej whisky The Balvenie 25 YO, będącej doskonałym odzwierciedleniem filozofii marki.
Specjalnie na ten wieczór nasi kucharze przygotują wyjątkowe dania, które podkreślą niebanalny aromat tych jedynych w swoim rodzaju trunków. Słodka wanilia, rozgrzewający cynamon, a może jedwabisty, owocowy aromat? Zatraćcie się w swoich ulubionych smakach lub doświadczcie zupełnie nowych doznań.
Kolacja będzie się składać z 5 dań, a smak każdej z potraw podkreśli inna, jedyna w swoim rodzaju whisky.
Menu:Amouse Bouche:
Terrine z Foie Gras, Jabłko i Wanilia
Whisky: The Balvenie 12 YO
Przystawka:
Ajo Blanco i Tekstury Czerwonych Owoców
Whisky: The Balvenie 12 YO Doublewood
Ryba:
Grillowany Turbot, Remoulade i Purée z Pasternaka
Whisky: The Balvenie 14 YO Caribbean Cask
Mięso:
Polędwica z Jelenia, Sos Whisky, Miód i Salsefia
Whisky: The Balvenie 14 YO Peat Weak
Deser:
Czekolada, Wanilia i Czarny Czosnek
Whisky: The Balvenie 21 YO Portwood
Kolacja zakończy się degustacją The Balvenie 25 YO.
Nie może Was zabraknąć!
Data i czas: 1 kwietnia (piątek), godzina 19:00
Cena: 375 PLN
Rezerwacje: +48 731 334 332 /
treinta@arcorestaurant.com